Πρόωρη αποκάλυψη του νέου CUPRA Tavascan σε video!

Σε μια από τις πρώτες του «επίσημες εμφανίσεις» βρίσκεται το CUPRA Tavascan, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ισπανικής μάρκας με αδιαπραγμάτευτα δυναμικό χαρακτήρα.

  • -
  • -

Έχοντας «χτίσει» μια άκρως ενδιαφέρουσα γκάμα αυτοκινήτων, η CUPRA συνεχίζει να δουλεύει με εντατικό ρυθμό πάνω σε νέες προτάσεις. Το Tavascan θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της και το τρίτο αυτοκίνητο που θα διατίθεται στην αγορά αποκλειστικά με τα σήματα της ισπανικής εταιρείας.

Το περιμένουμε το 2024, όμως έχει ήδη εμφανιστεί, αποκαλύπτοντας την εικόνα του. Ως ένα γνήσιο δημιούργημα της CUPRA, ξεχωρίζει ο δυναμικός χαρακτήρας και η νεανική στόχευση. Στο νέο επίσημο video που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, μπορούμε να δούμε με αρκετή λεπτομέρεια το αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα coupe SUV, με πολύ ενδιαφέρουσες αναλογίες που το καθιστούν πραγματικά ξεχωριστό. Φυσικά βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, την ίδια που στηρίζονται ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα όπως το Volkswagen ID.4 και το Skoda Enyaq iV. Αυτό που προκαλεί πραγματική εντύπωση στην περίπτωση της CUPRA, όμως, είναι ότι τα αυτοκίνητα παραγωγής μοιάζουν πολύ με τα φουτουριστικά πρωτότυπα που παρουσιάζει. Το Born για παράδειγμα, είχε ελάχιστες διαφορές συγκριτικά με τα αρχικά σχέδια!

Με τι κινητήρες θα διατίθεται το CUPRA Tavascan;

Η θέση της CUPRA μέσα στο Volkswagen Group είναι ξεκάθαρα… σπορ, για αυτό και περιμένουμε ότι το νέο της coupe SUV θα χρησιμοποιήσει και τις ισχυρότερες εκδοχές των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Δείτε ακόμη: CUPRA Formentor - Όλες οι εκδόσεις του στην Ελλάδα και οι τιμές

Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε ότι στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει η τετρακίνητη εκδοχή με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και τους 299 ίππους, όπως το Skoda Enyaq RS iV και το Volkswagen ID.4 GTX. Χαμηλότερα, θα αναλάβουν δράση οι εκδόσεις με πίσω κίνηση και 204 ίππους ή οι εκδόσεις των 231 ίππων, σαν αυτή που βρίσκουμε στο CUPRA Born.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...