Γιατί η Audi ονόμασε «project_513/2» το συλλεκτικό e-tron GT;

Είναι δύσκολο να κατασκευάσεις ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό Audi RS e-tron GT, η γερμανική μάρκα όμως τα κατάφερε, προσφέροντας ιδιαίτερη εμφάνιση και ένα… δύσκολο όνομα.

  • -
  • -

Το Audi RS e-tron GT προκάλεσε τις εντυπώσεις όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ενώ είναι γεγονός ότι έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές σιλουέτες που μπορείς να βρεις σε τετράθυρο αυτοκίνητο. Έχοντας ήδη μια εξαιρετική βάση, η Audi προχωράει παρακάτω και παρουσιάζει μια ειδική έκδοση. Το… πρόβλημα όμως, είναι ότι το όνομά της είναι απίστευτα περίεργο: Audi RS e-tron GT project_513/2. Ναι, έτσι λέγεται η νέα προσθήκη στην γκάμα του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου και μάλλον, λίγοι θα το θυμούνται.

Αυτό που δεν ξεχνιέται με τίποτα όμως, είναι η εμφάνισή του. Η Audi για πρώτη φορά διαθέτει στην αγορά ένα αυτοκίνητο με… καμουφλάζ, σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες όταν εξελίσσουν ένα νέο μοντέλο στον δημόσιο δρόμο, προκειμένου να μην μπορεί ο κόσμος να αντιληφθεί τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες. Τα γραφικά με κυρίαρχο στοιχείο το “e βρίσκονται σε όλες τις επιφάνειες, ενώ περνάει και στο εσωτερικό, αφήνοντας ένα χαρακτηριστικό στίγμα σε αυτή την έκδοση.

Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το Audi RS e-tron GT;

Το Audi RS e-tron GT project_513/2 διαφέρει κυρίως σε οπτικό επίπεδο. Οι ηλεκτροκινητήρες του συνεχίζουν να αποδίδουν 646 ίππους σε φάση overboost, η μπαταρία είναι η ίδια, όπως και όλο το hardware κίνησης, μετάδοσης, ανάρτησης και φρένων. Η εμφάνιση καθιστά τη συγκεκριμένη έκδοση μοναδική, η οποία διαφέρει και στο εσωτερικό. Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται εκτενώς, οι αεραγωγοί έχουν βαφτεί στην ίδια απόχρωση, όπως και μερικές λεπτομέρειες στο τιμόνι, τα πατάκια και τα καθίσματα.

Παράλληλα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων “Audi Virtual Cockpit διαθέτει νέα γραφικά. Οι αλλαγές, κάπου εδώ σταματάνε και μόνο το σήμα με το όνομα της έκδοσης στο υποβραχιόνιο ή η αναγραφή του στο σύστημα infotainment Audi MMI μένουν να θυμίζουν τι το ιδιαίτερο έχει το συγκεκριμένο RS e-tron GT. Φυσικά, ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος και στην συγκεκριμένη έκδοση, υπάρχουν σαν standard πολλά από τα στοιχεία που αποτελούν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού στα «απλά» RS e-tron GT.

Για παράδειγμα, στον standard εξοπλισμό ανήκουν:

  • Τα κεραμικά φρένα
  • Η τετραδιεύθυνση
  • Τα καθίσματα με θέρμανση/αερισμό και μασάζ
  • Τα LED Matrix φωτιστικά σώματα με τεχνολογία Audi Laser Light
  • Η οροφή από ανθρακονήματα

Γιατί είναι συλλεκτικό αυτό το Audi RS e-tron GT;

Όσο… ιδιαίτερο κι αν είναι το Audi RS e-tron GT, δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής, άρα σε πρώτη ανάγνωση δεν εντοπίζεται κάτι το συλλεκτικό στην περίπτωσή του. Το Audi RS e-tron GT project_513/2 όμως, έχει έναν… άσσο στο μανίκι του!

Δείτε ακόμη: Τη video-δοκιμή του Audi RS e-tron GT των 646 ίππων!

Θα παραχθεί αυστηρά σε 75 μονάδες και όλες θα καταλήξουν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνεπώς, μιλάμε για ένα πραγματικά σπάνιο αυτοκίνητο το οποίο εκτός από εντυπωσιακό σε… όνομα και εμφάνιση, φέρει κορυφαίο εξοπλισμό, εκπληκτικές επιδόσεις και εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...