Νέο Audi activesphere: Ηλεκτρικό crossover με επαυξημένη πραγματικότητα!

Η Audi παρουσίασε ένα πολυτελές coupe crossover με 440 ίππους, αυτονομία 600 km και δυνατότητα μετατροπής σε pick-up.

  • -
  • -

Σε μία διαδικτυακή εκδήλωση, η Audi αποκάλυψε το activesphere, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο crossover το οποίο αποτελεί την τέταρτη και τελευταία προσθήκη στην σειρά sphere. Θυμίζουμε ότι πριν από αυτό έχουμε ήδη γνωρίσει τα grandsphere, skysphere και urbansphere, που όπως προδίδει το δεύτερο συνθετικό του ονόματός τους, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον λειτουργικό χώρο των επιβατών, τοποθετώντας τους ουσιαστικά εντός μίας «σφαίρας», που τους εξασφαλίζει ένα κορυφαίο ευ ζην.

Τα Audi skysphere, grandsphere, urbansphere και τώρα το activesphere, είναι τα τέσσερα πρωτότυπα με τα οποία η Audi παρουσιάζει το όραμά της για την πολυτέλεια του μέλλοντος, με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού που θα εμφανιστούν σε λίγα χρόνια σε μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Το activesphere αποτελεί ένα τετράθυρο coupe crossover με πολυχρηστικό σχεδιασμό και όχι ένα ακόμη απλό πολυτελές sportscar με μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

active

Ένα coupe crossover που μπορεί να μεταμορφωθεί σε pick-up

Συνδυάζοντας αντίθετες φιλοσοφίες, το Audi Activesphere διαθέτει σύστημα κίνησης και διάταξη ανάρτησης που το καθιστούν εξίσου ικανό τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Το τιμόνι και τα πεντάλ επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει με τον παραδοσιακό τρόπο το αυτοκίνητο, ενώ όταν θελήσει η αυτόνομη οδήγηση είναι εκεί για να προσφέρει ξεκούραστες και ξέγνοιαστες μετακινήσεις. Ως coupe που είναι τόσο κομψό όσο και δυναμικό, διαθέτει κλασικές αναλογίες και γραμμές, αλλά σε λίγα δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού το activesphere μπορεί να μετατραπεί σε ένα pick-up με δυνατότητα μεταφοράς σπορ εξοπλισμού, συνδυάζοντας έτσι τις έννοιες sportback και active back -όπως τις ονομάζει η Audi- σε ένα πακέτο.

Δείτε ακόμη: Νέο video: Δοκιμάζουμε το Audi RS e-tron GT των 646 ίππων

Με διαστάσεις 4,98 μέτρα μήκος, 2,07 μέτρα πλάτος και 1,60 μέτρα ύψος, το Audi activesphere concept αποτελεί μέλος της premium κατηγορίας. Το μεταξόνιο των 2,97 μέτρων, παρέχει άπλετο χώρο για τα πόδια των επιβατών, ενώ παράλληλα οι μπροστινοί και πίσω πρόβολοι είναι αντίστοιχα κοντοί ώστε να δίνουν μία πιο συμπαγή και compact εικόνα. Εκτός αυτού προσφέρουν και μερικά προνόμια στον off-road χαρακτήρα του μοντέλου καθώς οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής αγγίζουν τις 18,9 και 28,1 μοίρες, αντίστοιχα.

side

Οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών σε συνδυασμό με την μακρόστενη καμπίνα και την καμάρα της οροφής δίνουν στο αυτοκίνητο αναλογίες που θυμίζουν ξεκάθαρα σπορ αυτοκίνητο. Για ακόμη μία φορά, οι γυάλινες επιφάνειες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως άλλωστε έχουμε δει και στα υπόλοιπα concept της σειράς.

Το συγκεκριμένο concept επινοήθηκε και σχεδιάστηκε στο Audi Design Studio στο Μαλιμπού, σε απόσταση αναπνοής από την θρυλική παραλιακή οδό Pacific Coast. Ο διευθυντής του στούντιο Gael Buzyn και η ομάδα του είναι τα δημιουργικά μυαλά πίσω από το έργο.

back

Ταχυφόρτιση έως 270 kW και αυτονομία 600 km

Το Audi activesphere είναι κτισμένο στην Premium Platform Electric ή PPE, τη νέα πλατφόρμα του Volkswagen Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων. Φιλοξενεί μεταξύ των αξόνων μία μπαταρία 100 kWh που προσφέρει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Φυσικά, το quattro δηλώνει «παρών», με ένα κινητήρα σε κάθε άξονα, συνολικής ισχύος 325 kW (442 PS) και 720 Nm ροπής. Φυσικά, από το συγκεκριμένο concept δεν μπορούσε να λείπει ούτε η αερανάρτηση αλλά ούτε και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Βασισμένο σε τεχνολογία 800 Volt, το Audi activesphere επιτρέπει ταχυφόρτιση έως και 270 kW, με το αυτοκίνητο να ανακτά σε μόλις 10 λεπτά ενέργεια αρκετή για να διανύσει 300 χιλιόμετρα, και τη μπαταρία να μεταβαίνει από το 5 στο 80% της χωρητικότητάς της, σε λιγότερο από 25’.

interior

Αυτόνομη οδήγηση και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης σε κατάλληλο έδαφος δίνει στον οδηγό και τους επιβάτες ένα νέο επίπεδο ελευθερίας, το οποίο, χάρη στη νέα οθόνη και τον τρόπο λειτουργίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο activesphere με διάφορους τρόπους. Η πρωτοποριακή ιδέα, Audi dimensions, συνδυάζει τον φυσικό με τον εικονικό κόσμο (μικτή ή επαυξημένη πραγματικότητα) προβάλλοντας ψηφιακό περιεχόμενο στα οπτικά πεδία των επιβατών σε πραγματικό χρόνο.

Τα γυαλιά τελευταίας τεχνολογίας παρέχουν εικόνα του πραγματικού περιβάλλοντος και της διαδρομής, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν τρισδιάστατο περιεχόμενο και διαδραστικά στοιχεία, διαμορφώσιμα ξεχωριστά για οδηγό και επιβάτες.

interior

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση, όπως η κατάσταση λειτουργίας του οχήματος και η πλοήγηση, μπορούν να εμφανίζονται στον οδηγό σε μόνιμη βάση, ενώ οι επιβάτες μπορούν να έχουν μπροστά τους πίνακες ελέγχου και άλλες εικονικές οθόνες σε ένα τακτοποιημένο, μινιμαλιστικό σχέδιο που παραμένει κρυφό στο γυμνό μάτι. Τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με ακρίβεια με αυτές τις ευαίσθητες στην αφή ζώνες σε πραγματικό χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...