Νέα Audi RS6 Avant & RS7 Sportback performance: Τώρα με 630 ίππους

Η αύξηση της απόδοσης κατά 30 ίππους και 50 Nm στα νέα RS6 & RS7 βοηθά ώστε τo 0–100 km/h να ολοκληρώνεται σε κάτω από 3,5 sec.

  • -
  • -

H Audi μόλις παρουσίασε τα ισχυρότερα και ταχύτερα RS 6 και RS 7 που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Τα νέα Audi RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance εφοδιάζονται με πρόσθετα στοιχεία που τονίζουν ακόμη περισσότερο την εμφάνιση των μοντέλων προσφέροντας ταυτόχρονα μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Ο ισχυρός biturbo κινητήρας V8 TFSI των 4 λίτρων, πλέον αποδίδει 630 ίππους και μέγιστη ροπή 850 Nm.

Τι αλλάζει στον κινητήρα των RS6 & RS7;

Στην Audi η λέξη «performance» σημαίνει περισσότερη ισχύς. Κάτι που ισχύει για τον V8 biturbo TFSI των 4,0 λίτρων που με τους μεγαλύτερους υπερσυμπιεστές και την αύξηση της πίεσης από 2,4 σε 2,6 bar - τόσο  για το RS 6 Avant όσο και για το RS 7 Sportback performance  επιτυγχάνεται μία  αύξηση ισχύος κατά 30 PS και μια αύξηση ροπής κατά 50 Nm, σε σύγκριση με τις βασικές εκδόσεις. Κάτι που σημαίνει συνολική αύξηση της ισχύος από 600 ίππους σε 630 και της μέγιστης ροπής από 800 σε 850 Nm. Επιπλέον, οι εκδόσεις ολοκληρώνουν την διαδικασία των 0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec ή 0,2 sec ταχύτερα από τις βασικές εκδόσεις.

engine

H μειωμένη ηχομόνωση μεταξύ του χώρου του κινητήρα, του εσωτερικού και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, διασφαλίζει πως τα RS 6 Avant performance  και RS 7 Sportback performance θα ενθουσιάσουν τους πελάτες προσφέροντας μια συναρπαστική ηχητική εμπειρία – επιπλέον, τα λιγότερα υλικά ηχομόνωσης συνεπάγονται σε μείωση βάρους κατά οκτώ κιλά. Το RS 6 Avant performance έχει συνολικό βάρος 2.090 κιλά χωρίς φορτίο , ενώ το RS 7 Sportback performance ζυγίζει 2.065 κιλά.

Νέο κεντρικό self-locking διαφορικό

Η ισχύς του 8κύλινδρου 4.0 TFSI μεταφέρεται στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro μέσω ενός στάνταρ αυτόματου κιβωτίου tiptronic 8 σχέσεων με ταχύτερους χρόνους αλλαγής. Το αυστηρά μηχανικό κεντρικό διαφορικό κατανέμει την ισχύ του κινητήρα στον πίσω άξονα σε ποσοστό 40:60 και όταν υπάρξει απώλεια πρόσφυσης, τότε η περισσότερη ροπή μεταφέρεται αυτόματα στον άξονα με την καλύτερη πρόσφυσηέως και 70% μπορεί να περάσει στον μπροστινό άξονα και έως και 85% στον πίσω άξονα. Το κεντρικό διαφορικό self-locking (αυτόματου κλειδώματος) είναι ελαφρύτερο και πιο συμπαγές, προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμού με λιγότερη υποστροφή σε οριακές συνθήκες. Ως πρόσθετη βελτίωση, η απόκριση του τιμονιού είναι ακριβέστερη και πιο αποτελεσματική. 

back

Ζάντες 22 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων

Τα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με στάνταρ τις 10άκτινες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με ελαστικά 273/35. Για ακόμη πιο σπορ εμφάνιση, διατίθενται ζάντες ελαφριού κράματος 22 ιντσών  – παράλληλα με τις στάνταρ ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών. Εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η σχεδίαση 5-Y των ακτίνων βελτιώνει την ψύξη των φρένων. Κάθε νέος τροχός ελαφριού κράματος είναι περίπου πέντε κιλά ελαφρύτερος από τον στάνταρ τροχό αλουμινίου 22 ιντσών που υπάρχει στα τωρινά RS 6 Avant ή RS 7 Sportback.

Δείτε ακόμα: H Audi ρίχνει φως σε μια άγνωστη ιστορία 110 ετών

Τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Continental "Sport Contact 7" 285/30, προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα και μειώνουν την υποστροφή στην οδήγηση κοντά στο όριο, έτσι ώστε να υπάρχει συνολικά πιο ακριβής χειρισμός για όλες τις συνθήκες. Επιπλέον, η απόσταση ακινητοποίησης από τα 100km/h είναι έως και δύο μέτρα μικρότερη.

side

Το σύστημα ελέγχου πλαισίου Audi drive select προσφέρει στον οδηγό μία επιλογή ανάμεσα σε έξι προφίλ: τα efficiency, comfort, auto, dynamic, καθώς και τα δύο RS εξατομικευμένα, τα RS1 και RS2.

Το πακέτο RS Dynamic στο βασικό εξοπλισμό

Το RS Dynamic Package περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων RS performance και RS 7 performance. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 280 km/h, το σύστημα δυναμικού ελέγχου τετραδιεύθυνσης (η ειδική ενημέρωση του λογισμικού RS βοηθά τον οδηγό με ενεργές διορθώσεις διεύθυνσης στον εμπρός και πίσω άξονα) και το σπορ διαφορικό quattro στον πίσω άξονα.

Δείτε ακόμη: Νέα SUV 2023: Τα 10 μοντέλα που περιμένουμε τη νέα χρονιά

Το πακέτο RS Dynamics Plus διατίθεται προαιρετικά, το οποίο επιπρόσθετα του πακέτου RS Dynamics, αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 305 km/h και περιλαμβάνει κεραμικά δισκόφρενα RS τα οποία ζυγίζουν περίπου 34 κιλά λιγότερα από το αντίστοιχο συμβατικό σύστημα με τους χαλύβδινους δίσκους.

back

Νέα χρώματα αμαξώματος και αισθητικά πακέτα

Τα νέα RS 6 Avant performance και RS 7 Sportback performance είναι διαθέσιμα σε συνολικά 16 χρώματα αμαξώματος – για πρώτη φορά, περιλαμβάνονται το μεταλλικό και ματ Ascari Blue και το ματ Dew Silver. Οι εκδόσεις performance ξεχωρίζουν από τα στάνταρ εξωτερικά στοιχεία RS σε ματ γκρι, όπως είναι οι εξωτερικοί καθρέπτες, το εμπρός σπόιλερ, τα μπροστινά flaps, τα μαρσπιέ, οι ράγες οροφής και το περίγραμμα στα παράθυρα και στον πίσω διαχύτη. Ένα ματ carbon/black πακέτο είναι επίσης μια επιλογή στην οποία οι ράγες οροφής και το περίγραμμα των παραθύρων είναι μαύρα. Τα δαχτυλίδια Audi και η ονομασία του μοντέλου είναι διαθέσιμα σε χρώμιο ή μαύρο. 

Νέα στοιχεία και χαρακτηριστικά στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό, στα γνώριμα πακέτα RS design σε γκρι και κόκκινο πλέον προστίθεται το μπλε χρώμα. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τα πακέτα RS στις τρεις διαθέσιμες χρωματικές εκδοχές με προαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως τα διακοσμητικά ένθετα, τα υποβραχιόνια πόρτας και το κεντρικό υποβραχιόνιο από μικροΐνες Dinamica.  Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αυτής της έκδοσης εξοπλισμού είναι ο κεντρικός πίνακας καθισμάτων σε γκρι, κόκκινο ή μπλε, ενώ το χρώμα που θα επιλέξει ο πελάτης φαίνεται μέσα από τα διάτρητα σπορ καθίσματα και τις πλάτες των καθισμάτων που διαθέτουν ανάγλυφο RS στα αντίστοιχα χρώματα.

interior

Οι στάνταρ οθόνες 12,3’’ του Audi virtual cockpit plus προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας ένδειξης αλλαγής ταχυτήτων που αναβοσβήνει στη manual λειτουργία του κιβωτίου, με την ένδειξη για τις rpm να αλλάζει από πράσινο σε κίτρινο και κόκκινο, όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, υποδεικνύοντας τη βέλτιστη αλλαγή σχέσεων.  Επιπλέον, το Launch Control, το οποίο αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες επιτάχυνσης των RS 6 Avant performance και των RS 7 Sportback performance , διασφαλίζει την ιδανική επιτάχυνση από στάση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...