Νέο FIAT 500: Ξεχωριστό στιλ και ηλεκτρική εξατομίκευση

Θέλεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο φτιαγμένο στα μέτρα σου, με υψηλή αποδοτικότητα και αυτονομία που δεν σε περιορίζει καθόλου; Θέλεις το 500!

  • -
  • -

Η επιτυχία συνεχίζεται για το FIAT 500, αυτήν την περίοδο με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Το ηλεκτρικό FIAT 500 ξεκίνησε τις πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά πριν από δύο χρόνια και ήδη το έχουν ήδη επιλέξει περισσότεροι από 100.000 αγοραστές.

Για το 2022, το FIAT 500 είναι το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο στην Ιταλία και την Γερμανία, κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται επίσης στο βάθρο στην Γαλλία, αλλά και συνολικά στην 1η τριάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε αυτά τα δύο χρόνια της κυκλοφορίας του το ηλεκτρικό FIAT 500 έχει κατακτήσει 33 διεθνείς διακρίσεις, στοιχείο που το καθιστά το πλέον πολυβραβευμένο μοντέλο στην μακρόχρονη ιστορία της μάρκας.

Στιλ και πρακτικότητα

Βασικός πυλώνας της επιτυχίας του ηλεκτρικού FIAT 500 είναι αναμφίβολα η εμφάνισή του, που διατηρεί τη βασική αρχή του θρυλικού 500 που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 65 χρόνια. Μία στιλάτη και μοναδική ρετρό σιλουέτα που έχει αποκτήσει πολλά σύγχρονα στοιχεία και προσφέρεται πλέον με τρεις διαφορετικές επιλογές αμαξώματος.

Για πρώτη φορά πλάι στα παραδοσιακά Hatchback και Cabrio έχουμε και το FIAT 500 3+1 με μία επιπλέον πόρτα στην πλευρά του συνοδηγού που ανοίγει με αντίθετη φορά. Το αποτέλεσμα αυτής της διορατικής σχεδίασης είναι η σημαντικά ευκολότερη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από όσους έχουν μικρά παιδιά και χρειάζονται άνετη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα για να τα τοποθετούν με ασφάλεια στο κάθισμά τους. Μάλιστα, η εν λόγω πρακτική λύση δεν έχει μεταβάλλει στο παραμικρό τις εξωτερικές διαστάσεις του μοντέλου.

FIAT 500 3+1

Εσωτερικό με έμφαση στην τεχνολογία

Η καμπίνα του FIAT 500 έχει εισέλθει στη νέα εποχή διατηρώντας όμως τη σύνδεση με το παρελθόν. Τα ταμπλό έχει ρετρό σχεδίαση, όμως ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ένα ψηφιακό καντράν 7" που απεικονίζει πληθώρα πληροφοριών, ή ακόμα και τον χάρτη του συστήματος πλοήγησης. Στοιχεία που επίσης ξεχωρίζουν είναι το διάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με πλήκτρα για το τηλέφωνο, το ηχοσύστημα και το cruise control ενώ η απουσία του κλασικού επιλογέα ταχυτήτων στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας δημιουργεί ένα ακόμα πιο άνετο εσωτερικό.

Ψηλά στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής 10,25" του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect5 το οποίο διαθέτει σύγχρονα γραφικά και προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, με ασύρματη λειτουργία και πλήρη συμβατότητα με δίκτυα 5G.

FIAT 500

Απόδοση και οικονομία δίχως άγχος

Το ηλεκτρικό FIAT 500 αποτελεί μία ιδανική πρόταση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αστικής και όχι μόνον μετακίνησης. Κεντρικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει ο συνδυασμός του ηλεκτροκινητήρα των 118 ίππων και των 220 Nm με την συστοιχία μπαταριών.

Η τελευταία έχει χωρητικότητα 42 kWh και εξασφαλίζει, σε μεικτό κύκλο, αυτονομία 320 χιλιομέτρων, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μόλις 13,6 kWh/100 km. Στις αστικές μετακινήσεις, που αποτελούν και το κυριότερο πεδίο δράσης του FIAT 500, αυξάνονται μέχρι τα 460 χιλιόμετρα! Κι όλα αυτά προσφέροντας σπιρτόζικες επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, και τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα.

FIAT 500

Σημαντικό θετικό στοιχείο στο ηλεκτρικό FIAT 500 είναι η γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας η οποία επιτυγχάνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά σε Wallbox 11 kW. Στην περίπτωση χρήσης ταχυφορτιστή 85 kW, μόλις 35 λεπτά αρκούν για να φτάσει η μπαταρία από το 0 στο 80%. Άλλωστε σε ταχυφορτιστή, το 500 αποκτά αυτονομία 50 km μέσα σε μόλις 5 λεπτά!

Οι κορυφαίες «πράσινες» επιδόσεις του 500 επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο από τις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Green NCAP, ο οποίος από το 2019 επιβραβεύει τα αυτοκίνητα που διαχειρίζονται με αποδοτικό τρόπο την ενέργεια και έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το ηλεκτρικό FIAT 500 απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία με 5 αστέρια, αλλά και το απόλυτο «10 στα 10» και στις τρεις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης.

Για κάθε επιθυμία

Στα θετικά στοιχεία του αμιγώς ηλεκτρικού FIAT 500 είναι οι επιλογές διαμόρφωσής του. Στα τρία διαθέσιμα αμαξώματα έρχονται να προστεθούν τα τρία διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού: Style, Comfort και Tech, το καθένα μόνο του ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Σε αυτά προστίθενται οι εκδόσεις 500 RED και 500 La Prima by Bocelli.

FIAT 500 RED

Η πρώτη, μεταξύ άλλων, διαθέτει την ολοκαίνουργια Healthy Cabin: μία σειρά από προϊόντα που προσφέρουν ασφαλέστερο περιβάλλον μετακίνησης, το φίλτρο HEPA, το οποίο απομακρύνει έως και το 98% των αερομεταφερόμενων βακτηρίων ή το “Sanitizing Glove Box”, το οποίο μέσω μιας λυχνίας UV-C που βρίσκεται μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού εξαλείφει τα βακτήρια από τις επιφάνειες προσωπικών αντικειμένων έως και 99%. Ενώ το 500 La Prima by Bocelli αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο πόλης που εφοδιάζεται με την τεχνολογία Virtual Venues της JBL, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ακουστική εμπειρία, με ηχοσύστημα απόδοσης 320 W.

FIAT 500 La Prima by Bocelli

Το ηλεκτρικό FIAT 500 διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από 25.250 ευρώ για το τρίθυρο hatchback, από 28.250 ευρώ για το Cabrio και από 27.350 ευρώ για το 3+1, αξιοποιώντας την επιδότηση και το όφελος απόσυρσης που προσφέρει το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ. Στα οφέλη του αγοραστή συγκαταλέγονται η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000 km, η 8ετής εγγύηση της μπαταρίας με ισχύ για έως 160.000 km, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και η ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο της Αθήνας.

Βρες εδώ όλη την γκάμα του ηλεκτρικού FIAT 500 και διαμόρφωσε το δικό σου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...