Honda Prologue: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Αυτή είναι μία πρώτη επίσημη γεύση από το ηλεκτρικό SUV της Honda που προορίζεται για την αμερικανική αγορά.

  • -
  • -

Η Honda μόλις δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες εικόνες του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού SUV της. Το Prologue αποτελεί το πρώτο του είδους του για την εταιρεία και έχει ως στόχο να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στο εξηλεκτρισμένο μέλλον της ιαπωνικής μάρκας.

Αποτελεί καρπό που δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Honda με την General Motors και αυτό είναι ξεκάθαρο από το γεγονός ότι το Prologue μοιράζεται τα όσα κρύβει κάτω από το αμάξωμα με το νέο ηλεκτρικό Chevrolet Blazer. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε το ιαπωνικό SUV προορίζεται για την αμερικανική αγορά και μάλιστα θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Honda μαζικής παραγωγής που φτάνει στην Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με την εταιρεία τουλάχιστον 30 νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα έχουν λανσαριστεί παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ ο τελικός στόχος είναι μία γκάμα μηδενικών ρύπων έως το 2040.

back

Το Prologue με μήκος 4.877 mm, πλάτος 1.989 mm και ύψος 1.643 mm είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το CR-V του 2023, από το οποίο πιστεύουν κιόλας στην Honda, ότι θα κάνουν μετάβαση οι αγοραστές, ενώ το μεταξόνιο των 3.094 mm είναι ελάχιστα μικρότερο από αυτό της ναυαρχίδας της BMW, της X7. Αρκετά λογική αναλογία αν σκεφτεί κανείς πως το Honda θα ζυγίζει πάνω από 2.500 kg (2.545).

side

Η συνεργασία της Honda με την GM σημαίνει πως το ιαπωνικό μοντέλο πατά πάνω στην ευέλικτη πλατφόρμα BEV3, αν και τεχνικές λεπτομέρειες για το τι κρύβεται κάτω από το καπό δεν έχουν δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα. Η μόνη πληροφορία που γνωρίζουμε είναι ότι το μοντέλο θα διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης. Από πλευράς τεχνολογίας μέσα στην καμπίνα βλέπουμε μία οθόνη 11 ιντσών να έχει αναλάβει ρόλο πίνακα οργάνων, ενώ άλλη μία 11,3 ιντσών εκτελεί χρέη infotainment.

Το Honda Prologue υπολογίζεται πως θα γίνει διαθέσιμο για αγορά μέσα στο 2024.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...