Hyundai i30 N Drive-N: Η νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Το Drive-N είναι μια συλλεκτική εκδοχή του Hyundai i30 N, που θα παραχθεί σε μόλις 800 κομμάτια.

  • -
  • -

Η Hyundai μόλις αποκάλυψε μία νέα ειδική έκδοση για το ήδη εξαιρετικό i30 N που ακούει στο όνομα Drive-N. Το μικρομεσαίο hothatch φέρει κυρίως αισθητικές επεμβάσεις, ενώ θα παραχθεί σε μόλις 800 κομμάτια, κάτι που εκτοξεύει την συλλεκτική του αξία. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο hatchback αμάξωμα και όχι στο Fastback και θα έρχεται με μικρές διαφορές στην εμφάνιση οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τις aftermarket επιλογές που έχουν παρατηρηθεί να προτιμά η N κοινότητα.

back

Οι επιλογές χρωμάτων είναι δύο, Phantom Black ή Serenity White Pearl, ενώ και στις δύο περιπτώσεις έχουμε τους τροχούς αλουμινίου των 19" με χάλκινο ματ φινίρισμα. Εκτός από τους παραπάνω συνδυασμούς χρωμάτων, το i30 N Drive-N ξεχωρίζει και από τα κόκκινα και χάλκινα αυτοκόλλητα  που βρίσκουμε χαμηλά τοποθετημένα περιμετρικά του αμαξώματος. Τέλος, την μοναδικότητα ενισχύουν τα διακριτικά που βρίσκουμε στα μπροστινά φτερά στα οποία αναγράφονται οι συντεταγμένες της πίστας του Nurburgring, εκεί που αναπτύσσονται όλα τα μοντέλα του N division.

interior

Περνώντας στο εσωτερικό, φυσικά από ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα μπορούσε να λείπει μία αριθμημένη πλάκα η οποία αναδεικνύει την περιορισμένης παραγωγής φύση του Drive-N. Επενδύσεις από Alcantara με κόκκινη ραφή κοσμούν χειριστήρια όπως το τιμόνι, τον λεβιέ του κιβωτίου, το υποβραχιόνιο και το χειρόφρενο. Επίσης σε κόκκινη απόχρωση έρχονται οι ζώνες και τα ειδικά κουμπιά για τα προγράμματα οδήγησης στο τιμόνι, ενώ νέο σχεδιασμό φέρουν και τα ειδικά N καθίσματα, αλλά και τα πατάκια. Στο στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε παράλληλα ηλιοροφή, την οθόνη των 10,25" για το infotainment, την πίσω μπάρα θόλων και το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας SmartSense της Hyundai.

side

Δυστυχώς μηχανικές αλλαγές δεν υπάρχουν, που σημαίνει πως κάτω από το καπό συνεχίζουμε να βρίσκουμε τον ίδιο 2λιτρο turbo βενζίνης T-GDi των 280 ίππων και 392 Nm ροπής. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν και στην συγκεκριμένη έκδοση την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων που μας σύστησε η κορεατική μάρκα μαζί με το πρόσφατο facelift.

Δείτε ακομη: Ο Μ. Γεωργιάδης με το Hyundai i30 N στην πίστα των Σερρών [Video]

Από τα 800 κομμάτια των i30 N Drive-N, τα 620 προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, με τα 75 εξ’ αυτών να πηγαίνουν στην Μ. Βρετανία, ενώ τα υπόλοιπα 180 θα ταξιδέψουν έως την μακρινή Αυστραλία, εκεί που το i30 N κάνει θραύση. Ακόμη πληροφορίες για την τιμή του Drive-N δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά υπολογίζεται πως θα βρίσκεται ελαφρώς ψηλότερα από το i30 N με το Performance Package.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Hyundai i30 N με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων N-DCT

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...