Η εκρηκτική Toyota GR Corolla έρχεται – Αυτό είναι το πρώτο teaser [video]

Μετά το GR Yaris, η Toyota ετοιμάζει έκδοση επιδόσεων GR για την Corolla η οποία αναμένεται να είναι αντίστοιχα εκπληκτική.

  • -
  • -

Λίγα σύγχρονα αυτοκίνητα επιδόσεων έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο hype όσο το Toyota GR Yaris. Η ιαπωνική φίρμα εμπλέκεται στο WRC και η «γρήγορη» έκδοση του Yaris θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εξευγενισμένο αγωνιστικό με δυνατότητα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας. Το τμήμα Gazoo Racing όμως συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε αυτοκίνητα που θα ενθουσιάσουν τους petrolheads. Ένα τέτοιο είναι και η επερχόμενη GR Corolla!

Οδηγούμε το Toyota GR Yaris [video]

Οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο teaser βίντεο του hot hatch. Δεν αναφέρουν επίσημα ότι πρόκειται για τη GR Corolla αλλά δεν είναι και δύσκολο να το μαντέψουμε. Τα μόνα ευδιάκριτα τμήματα είναι τα εμπρός φτερά με τους εντυπωσιακούς αεραγωγούς, τα φρένα με τις τετραπίστονες δαγκάνες και η επιγραφή GR-Four που ξεκαθαρίζει ότι το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο. Το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε περισσότερα.

Ο Πρόεδρος της Toyota κάνει drift με ένα GR Yaris

Πότε έρχεται η νέα Toyota GR Corolla;

Στις 31 Μαρτίου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Μέχρι τώρα φημολογείται ότι θα χρησιμοποιήσει το ίδιο μηχανικό σύνολο με το GR Yaris, αλλά σε αναβαθμισμένη μορφή. Ο τρικύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.6 λίτρων θα αποδίδει κοντά στους 300 ίππους και η μετάδοση θα γίνεται στους τέσσερις τροχούς, από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και μηχανικά μπλοκέ διαφορικά Torsen. Αργότερα η Gazoo Racing θα παρουσιάσει και μια ακόμη γρηγορότερη έκδοση της Toyota Supra, δημιουργώντας μια γκάμα άκρως ποθητών αυτοκινήτων από τους petrolheads όλου του κόσμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...