Το ισχυρότερο CUPRA Formentor βελτιώθηκε! Πόσους ίππους κρύβει;

O πεντακύλινδρος τούρμπο των 2.5 λίτρων δέχτηκε μια ένεση δύναμης των 60 ίππων ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη συνολική του απόδοση.

  • -
  • -

Το CUPRA Formentor VZ5 θα παραχθεί μόλις σε 7.000 μονάδες. Πρόκειται για ένα ειδικό μοντέλο που βάζει «σφραγίδα» στον σπορ χαρακτήρα του ισπανικού SUV ως η κορυφαία και πιο ποθητή έκδοση. Εξοπλίζεται με τον πεντακύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2.5 λίτρων που γνωρίζουμε από τα μοντέλα της Audi (RS3, TT RS, RS Q3), με απόδοση στους 390 ίππους, τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Στο κομμάτι της ισχύος όμως, πάντα χωράει κι άλλη. Και η ABT έρχεται για δώσει τη λύση σε όσους αναζητήσουν περισσότερη.

Τα σημαντικά νούμερα

Προσφέρει μια ήπια βελτίωση του προγράμματος στον κινητήρα που ανεβάζει την απόδοση στους 450 ίππους. Το κέρδος είναι 60 άλογα και η ροπή αγγίζει τα 530 Nm, από τα 480 Nm του εργοστασιακού setup. Σύμφωνα με την εταιρεία το 0-100 km/h γίνεται πλέον σε 3,9 δευτερόλεπτα, 0,3’’ χαμηλότερα συγκριτικά με το stock Formentor VZ5. Επίσης, η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 270 km/h, χαλαρώνοντας λίγο τον κόφτη των 250 km/h του εργοστασίου.

To CUPRA Formentor VZ5 των 390 ίππων ήρθε στην Ελλάδα - Δες την τιμή 

Επιδόσεις και αξιοπιστία

Η επέμβαση της ABT απευθύνεται σε όσους θέλουν λίγο καλύτερες επιδόσεις για το SUV τους, αλλά παράλληλα αξιοπιστία και κάλυψη από την εγγύηση. Για αυτό και η ισχύς δεν ανεβαίνει σημαντικά. Όσοι ασχολούνται με τη βελτίωση, γνωρίζουν ότι ο πεντακύλινδρος της Audi μπορεί να ανέβει πολλά σκαλοπάτια απόδοσης ακόμη, αλλάζοντας βασικά περιφερειακά μέρη και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια. Η ABT όμως δεν κυνήγησε τα απόλυτα νούμερα αλλά μια εύκολη αναβάθμιση.

Στο οπτικό κομμάτι η ABT προσφέρει νέες ζάντες για το CUPRA Formentor. Υπάρχει επιλογή στις 20 ίντσες (Sport GR) ή στις 21 ίντσες (Sport HR) για να διαλέξουν οι ενδιαφερόμενοι.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...