Το νέο μικρό SUV της Smart, έχει στόχο το Νο 1 και... το φωνάζει

Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV για την πόλη ετοιμάζει η Smart, το οποίο θα παραμείνει πιστό στη νεανική φιλοσοφία της μάρκας αλλά θα προσφέρει περισσότερη πολυχρηστικότητα από ποτέ.

  • -
  • -

Η Smart είναι μια μάρκα που έγινε γνωστή στο χώρο του αυτοκινήτου για τα μικρά, πρακτικά μοντέλα πόλης της. Με σημαία το ForTwo, κατάφερε να εδραιωθεί και να αποκτήσει το δικό της κοινό, νεανικό στην πλειονότητά του. Με την πάροδο των χρόνων αλλά και την πολύτιμη συμβολή των Brabus εκδόσεων, δεν άργησε να αποκτήσει έναν lifestyle χαρακτήρα. Πλέον, με μεγάλο μέρος της Smart να ανήκει στην Geely, έρχονται πολλά νέα και ενδιαφέροντα projects.

Όπως για παράδειγμα το #1! Χρησιμοποιώντας το σύμβολο του hashtag, η Smart υποδηλώνει τον νεανικό χαρακτήρα του μοντέλου της, ενώ ο ίδιος συμβολισμός σημαίνει και “number”, δηλαδή νούμερο. Το Number 1 λοιπόν, είναι το… νούμερο ένα SUV της μάρκας, αφού η εταιρεία ποτέ της δεν έχει παρουσιάσει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Θα δραστηριοποιηθεί στην κλάση των αστικών SUV και θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, όπως και όλη η γκάμα της Smart σήμερα.

Δείτε ακόμη: Προ των πυλών το νέο SUV της Smart 

Θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που εγγυάται δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων μπαταριών για αυξημένη αυτονομία, αλλά και άνετων χώρων στην καμπίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το SUV θα είναι πενταθέσιο, ενώ η αυτονομία θα «παίζει» πάνω από τα 350 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, χάρη στην μπαταρία των 70 kWh. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι η μοναδική επιλογή στην γκάμα ή κάτι σαν… long range πρόταση.

Smart SUV

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη του Smart #1 βασίζεται και στη σωστή αεροδυναμική απόδοση. Με συντελεστή οπισθέλκουσας στο Cd 0,29 η χαμηλή αντίσταση του αέρα θα εξασφαλίζει καλύτερη αυτονομία, βελτιωμένες επιδόσεις και χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα. Μιλώντας για την τελευταία, οι σχεδιαστές κάνουν λόγο για μια καινούργια αρχιτεκτονική που επιτρέπει τη δημιουργία άνετων χώρων και premium, ψηφιακού περιβάλλοντος, ώστε να εξυπηρετηθεί η νεανική φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...