Ιδού το νέο υβριδικό Kia Niro HEV! [video]

Η Kia αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την full υβριδική έκδοση του νέου μικρομεσαίου SUV της.

  • -
  • -

Αν και το Kia Niro αποκαλύφθηκε πριν λίγο καιρό, η μάρκα από τη Νότια Κορέα δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Τώρα, αυτό αλλάζει, με την Kia να δημοσιοποιεί τις προδιαγραφές της full υβριδικής έκδοσης. Το νέο Kia Niro θα είναι διαθέσιμο σε full hybrid, Plug-In Hybrid και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με τις δύο τελευταίες να ακολουθούν αργότερα.

Οι διαστάσεις της νέας γενιάς του Kia Niro μεγάλωσαν συγκριτικά με την απερχόμενη. Το μήκος φτάνει πλέον τα 4.420 χιλιοστά, το πλάτος μετρά 1.825 χιλιοστά και το ύψος, 1.545 χιλιοστά, την ώρα που το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,72 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο οι χώροι για επιβάτες μεγάλωσαν και ο χώρος αποσκευών έφτασε στα 451 λίτρα, 15 λίτρα περισσότερα από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά.

Με full hybrid καρδιά

Η υβριδική έκδοση του νέου Kia Niro χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό, τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 GDI με 105 ίππους και 144 Nm ροπής, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού τους είναι 141 ίπποι που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς, μέσα από ένα ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων 6DCT. Ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας του όμως, ενισχύεται από το σύστημα Kia Green Zone Drive Mode.

Έξυπνα υβριδικό!

Το σύστημα Kia Green Zone Drive Mode χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για να αντιληφθεί πότε βρίσκεται σε περιοχές που οι εκπομπές ρύπων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, όπως δρόμους κοντά σε σχολεία ή νοσοκομεία. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν ενεργοποιεί την κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, για όσο αυτό είναι εφικτό. Θυμίζουμε ότι στα full hybrid μοντέλα η μπαταρία δεν φορτίζεται από εξωτερική πηγή (όπως στα Plug-In Hybrid).

Ανακτούν ενέργεια από την πέδηση και την επιβράδυνση και μπορούν να κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια για συγκεκριμένες αποστάσεις. Μετά, ενεργοποιείται ξανά ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει δράση στις χαμηλές ταχύτητες και στο ξεκίνημα του οχήματος. Το έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας της Kia εγγυάται ότι οι μπαταρίες πάντα θα έχουν αποθηκευμένη αρκετή ενέργεια ώστε μεγάλο ποσοστό των αστικών μετακινήσεων να γίνονται με το μοτέρ εσωτερικής καύσης σβηστό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΝΕΟ KIA NIRO ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΛΙΚΑ

Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει συνεχώς το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας που επιθυμεί και ταιριάζει στις εκάστοτε συνθήκες με αποτέλεσμα η μετακίνηση να γίνεται άνετα, ήσυχα και με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα όμως, μπορεί να αντιλαμβάνεται τη μορφολογία του εδάφους και προσαρμόζει ανάλογα το επίπεδο ανάκτησης. Μιας και αναφερθήκαμε στην άνεση, το νέο Kia Niro χρησιμοποιεί αναρτήσεις με αρχιτεκτονική γονάτων MacPherson εμπρός και τεσσάρων συνδέσμων πίσω.

Πάντα συνδεδεμένο

Το εσωτερικό του νέου Kia Niro επηρεάζεται εμφανώς από το νέο Kia EV6. Μπροστά από τον οδηγό βρίσκονται δύο οθόνες των 10,25 ιντσών ενώ υπάρχει και Head-Up Display των 10 ιντσών που προβάλλει ενδείξεις ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς αυτός να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από το δρόμο για να πληροφορηθεί. Φυσικά ενσωματώνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα σε επίπεδο τεχνολογίας, αλλά και ενεργητικής ασφάλειας, με τη σχετική λίστα να είναι πραγματικά ατελείωτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...