Το νέο Mazda2 είναι ένα… Toyota Yaris

Χάρη στη νέα συνεργασία των δύο εταιριών, το δημοφιλές Toyota Yaris φορά τα σήματα της Mazda για να εμπλουτίσει την γκάμα του «2» στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Από την Άνοιξη του 2022, η γκάμα του Mazda2 θα είναι μια από τις πιο μπερδεμένες της αγοράς, αφού εκτός από το υπάρχον μοντέλο, θα διατίθεται με το ίδιο όνομα και το... γνωστό μας Toyota Yaris!

Η Mazda εκμεταλλεύεται τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Toyota από το 2015 για τη συνεργασία των δύο εταιριών σε τομείς τεχνολογίας, κοινών εργοστασίων, λύσεων χρηματοδότησης κ.ά., και λανσάρει με τα δικά της σήματα το Yaris. Για να διευρύνει την γκάμα, και όχι για να αντικαταστήσει το υπάρχον Mazda2, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται κανονικά.

Το νέο... Mazda Yaris, που ονομάζεται Mazda2 Hybrid, θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση. Διαθέτει έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1.5 και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 59 kW, που συνδυάζονται μέσω κιβωτίου e-CVT και αποδίδουν συνολικά 116 PS. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ σε μεγάλο ποσοστό των αστικών μετακινήσεων, πετυχαίνοντας έτσι κατανάλωση 3,8-4,3 lt/100 km και εκπομπές CO2 87-93 g/km (αναλόγως έκδοσης εξοπλισμού). Για το 0-100 km/h χρειάζεται 9,7" και έχει τελική ταχύτητα 175 km/h.

Το Mazda2 Hybrid θα είναι το πρώτο φουλ υβριδικό μοντέλο της Mazda – όλα όσα διατίθενται σήμερα διαθέτουν ήπια υβριδικό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, έχει γίνει ακριβώς το αντίθετο: Εκεί, το μοντέλο που πωλούνταν ως Toyota Yaris από το 2016 ως το 2020 ήταν ένα Mazda 2 με σήματα Toyota!

Mazda2 Hybrid

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...