Άνοιξαν οι παραγγελίες του νέου Opel Astra – Για πρώτη φορά Plug-In Hybrid και ηλεκτρικό

Το νέο Opel Astra εκτός από ριζικά ανανεωμένη εικόνα, έρχεται για πρώτη φορά με υβριδικό κινητήριο σύνολο και μάλιστα, Plug-In, ενώ θα ακολουθήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία της Opel είναι το Astra. Ο διάδοχος του Kadett όχι μόνο κατάφερε να συνεχίσει επάξια την πορεία της μάρκας στα μικρομεσαία οχήματα, αλλά αποδείχθηκε ακόμη πιο επιτυχημένο. Πάτησε στην ποιότητά του, την ποικιλία εκδόσεων και τις συμφέρουσες τιμές.

Η νέα γενιά του Opel Astra έχει ήδη παρουσιαστεί, ενώ δημιουργήθηκε έχοντας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί νέες τεχνολογίες από τον όμιλο Stellantis, στον οποίο ανήκει η Opel. Το Astra L ξεκινάει την καριέρα του από την αγορά της Γερμανίας και οι τιμές του εκεί ξεκινούν από τις 22.465€.

Η βασική έκδοση κινείται από έναν τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων με 110 ίππους και η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμη εκδόσεις εξοπλισμού και ισχύος. Αργότερα θα έρθει και νέα έκδοση αμαξώματος, η πιο πρακτική Sports Tourer (station wagon).

Αυτό που θα δούμε για πρώτη φορά στην γκάμα του Opel Astra, είναι η υβριδική τεχνολογία. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα δεν περιορίζεται σε mild hybrid υλοποίηση αλλά σε Plug-In Hybrid πρόταση, αφού υπάρχει ήδη στα ράφια του ομίλου Stellantis. Η κίνηση της επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης γίνεται από ένα σύστημα 180 ή 225 ίππων, ανάλογα με την επιλογή του αγοραστή.

Στη συνέχεια μάλιστα, θα παρουσιαστεί ακόμη και αμιγώς ηλεκτρικό Astra με την ονομασία Astra-e. Ακόμη δεν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία, όμως είναι πολύ πιθανό να «φορέσει» το ίδιο σύστημα με το Mokka-e που αποδίδει έως 136 ίππους. Η τιμή του Opel Astra Hybrid στη Γερμανία ξεκινάει από τις 35.800€ και φτάνει στις 28.622€ με την κρατική επιδότηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...