B-SUV με κάτω από 20.000€: Citroen C3 Aircross ή Toyota Yaris Cross; Τι θα αγόραζες;

Φρέσκα, δυναμικά, με πληρέστατο εξοπλισμό και όλες τις προϋποθέσεις για εμπορική επιτυχία. Διαλέγεις τη γαλλική ή την ιαπωνική πρόταση;

  • -
  • -

Ο χαρακτηρισμός «παρόμοια, αλλά και τόσο διαφορετικά» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση των Citroen C3 Aircross και Toyota Yaris Cross. Πρόκειται για δύο B-SUV παρόμοιων διαστάσεων που δίνουν έμφαση στην απροβλημάτιστη, μακροχρόνια χρήση με δυνατότητα να καλύψουν πολλών ειδών αποστολές, πάντα με ασφάλεια και οικονομία.

Κάθε ένα από τα δύο αυτά μοντέλα όμως, φτάνουν στον τελικό σκοπό με διαφορετικό τρόπο. Το Citroen C3 Aircross έχει έναν τούρμπο 1.200άρη τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης κάτω από το καπό του, με απόδοση 110 ίππων και 205 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης περνά στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο. Εδώ να τονίσουμε ότι το Citroen C3 Aircross είναι ένα από τα λίγα B-SUV σήμερα που προσφέρονται ακόμη και με κινητήρα diesel, με τον τετρακύλινδρο 1.5 BlueHDi να έρχεται με 110 ίππους.

Το Toyota Yaris Cross από τη δική του πλευρά διατηρεί την τρικύλινδρη αρχιτεκτονική στον κινητήρα βενζίνης του αλλά προτιμά την ατμοσφαιρική τροφοδοσία και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Με κυβισμό στα 1.5 λίτρα, υπερέχει σε ιπποδύναμη έχοντας 125 άλογα απόδοση, αλλά υστερεί σε ροπή με τη μέγιστη τιμή να ορίζεται στα 145 Nm. Μάλιστα, τα τελευταία θέλουν… ξεζούμισμα για να φανούν αφού αποδίδονται στις 5.200 σ.α.λ., σε αντίθεση με το Citroen που βγάζει τα 205 Nm από τις 1.500 σ.α.λ..

Και η ιαπωνική πρόταση πάντως, έχει χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ψηλότερα στην γκάμα του υπάρχουν και υβριδικές προτάσεις, αλλά και τετρακίνητες, που διευρύνουν το πεδίο δράσης του αυτοκινήτου αφού εξασφαλίζουν καλύτερη συμπεριφορά σε ολισθηρό οδόστρωμα αλλά και εκτός ασφάλτου. Το Toyota Yaris Cross σε αντίθεση με το Citroen, δεν έχει πετρελαιοκίνητη έκδοση στην γκάμα του.
Επιλέξαμε αυτές τις δύο προτάσεις γιατί διαθέτουν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό βασικό επίπεδο εξοπλισμού και χάρη στην νέα προωθητική ενέργεια της Citroen, έχουν διαφορά τιμής μόλις 30€! Με το C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Feel Pack να κοστολογείται στις 19.900€ και το Yaris Cross 1.5 Active στις 19.870€, δημιουργείται ένα πραγματικό «ντέρμπι». Πείτε μας ποιο προτιμάτε επιλέγοντας το αγαπημένο σας B-SUV στο poll που ακολουθεί.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη σύγκριση των δύο εκδόσεων Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 Feel Pack και Toyota Yaris Cross 1.5 Active.

c3-aircross-vs-yaris-cross

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...