Προ των πυλών το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart

Με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, η Smart μας δείχνει την ιδέα της για ένα ηλεκτρικό SUV μικρομεσαίου μεγέθους.

  • -
  • -

Η εικόνα της Smart έχει αλλάξει αρκετά το τελευταίο διάστημα, ειδικά με την απόφασή της να κάνει ολική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Τα πλάνα αναβάθμισής της ωστόσο, δεν σταματάνε εδώ και η μάρκα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα νέο, ηλεκτροκίνητο SUV με διαστάσεις πολύ κοντά στο MINI Countryman. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, μας δείχνουν ένα πρωτότυπο το οποίο εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής, χωρίς πολλές αλλαγές.

Το μήκος του αγγίζει τα 4,29 μέτρα, ενώ μετρά 1,91 μέτρα πλάτους. Ως SUV, έχει ύψος στα 1,70 μέτρα και το μεταξόνιο φτάνει στα 2,75 μέτρα. Μέχρι στιγμής η μάρκα δεν έχει δηλώσει πολλά σχετικά με το αυτοκίνητο που θα φτάσει στις εκθέσεις. Υπόσχεται ότι θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, αλλά και over the air αναβαθμίσεις λογισμικού.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν το εσωτερικό του concept car αποκαλύπτουν μια πολύ μεγάλη οθόνη αφής των 12,8 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Κατά τα λοιπά το σχέδιο της καμπίνας είναι μάλλον μινιμαλιστικό, έως και λιτό, με τις θήκες στο δεξί χέρι του οδηγού να θυμίζουν αρκετά Mercedes-Benz σε εμφάνιση. Εντύπωση προκαλεί η παντελής απουσία πίνακα οργάνων. Αντίθετα, αναμενόμενη για Smart είναι η τετραθέσια διαμόρφωση.

Θα παράγεται στην Κίνα και η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει από εκεί. Το πλάνο της μάρκας αναφέρει ότι το μοντέλο θα φτάσει και στην Ευρώπη, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά το λανσάρισμά του, τουλάχιστον για την ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...