Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Honda Civic Type-R

Το νέο Civic έχει ήδη παρουσιαστεί και η Honda δουλεύει πάνω στη νέα γενιά της κορυφαίας του έκδοσης.

  • -
  • -

Όσο πολλά αγαπημένα μας hot hatchbacks εξαφανίζονται και πέφτουν «θύματα» της νέας τάξης πραγμάτων που ακούει στο όνομα «ηλεκτροκίνηση», μερικοί κατασκευαστές συνεχίζουν να μας δίνουν ελπίδες, τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμα. Η Honda ανήκει σε αυτούς, αφού η ιαπωνική εταιρεία έχει πρόθεση να κρατήσει ψηλά τη σημαία “Type R” και στη νέα γενιά του Civic.

Σύμφωνα με όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα, το νέο Honda Civic Type-R θα διατηρήσει τον… μπρουτάλ χαρακτήρα του προηγούμενου, υιοθετώντας παράλληλα μια πιο εύπεπτη εξωτερική εμφάνιση. Το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους για δοκιμές συνεχίζει να έχει τριπλή απόληξη εξάτμισης στο πίσω μέρος αλλά με ανάποδο μοτίβο (η κεντρική απόληξη είναι η μεγαλύτερη και όχι η μικρότερη, όπως στο απερχόμενο) και η αεροτομή δεσπόζει ψηλότερα, κερδίζοντας αναμφίβολα τις εντυπώσεις.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός από το σημερινό Type R τετρακύλινδρος VTEC TURBO των 2.0 λίτρων, αλλά δεν γνωρίζουμε με πόσους ίππους απόδοση. Θα είναι πάντως περισσότεροι από τους 320 ίππους με τα 420 Nm ροπής που «βγάζει» το μοτέρ σήμερα. Η μετάδοση θα κινηθεί στην ίδια λογική με τη δύναμη να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων, αλλά και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Αρκετά αναμένεται να αλλάξει η εικόνα στο εσωτερικό. Το Civic Type-R θα διατηρήσει τον… τσαμπουκά του αλλά η καμπίνα θα αλλάξει αποκτώντας μια περισσότερο σύγχρονη αύρα. Στο στάνταρ εξοπλισμό θα συμπεριλαμβάνεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9 ιντσών, ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto αλλά και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας με Traffic Jam Assist, σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων και υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.

Τα μεγάλα μπάκετ καθίσματα, οι κόκκινες λεπτομέρειες, τα σήματα Type-R, το τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας και ο ανοξείδωτος λεβιές για το χειροκίνητο κιβώτιο θα δηλώνουν το «παρών» όπως στις περισσότερες γενιές Honda Civic Type-R μέχρι σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...