Η επόμενη προσθήκη στην ηλεκτρική γκάμα της Κia

Μέσα στην επόμενη χρονιά η Kia θα παρουσιάσει το EV4! Το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται να προστεθεί στη γκάμα της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας

  • -
  • -

Η Kia έχει θέσει σε εφαρμογή το στρατηγικό πλάνο της, που την θέλει  πως μέχρι το 2025 να έχει στη γκάμα της 11 ηλεκτρικά μοντέλα. Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι αυτή του EV6, το οποίο όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου θα ακολουθήσουν δύο ακόμα SUV-crossover. Το πρώτο θα χαρακτηρίζεται για το μεγάλο του μέγεθος και θα προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο θα έχει πιο κόμπακτ διαστάσεις στοχεύοντας ξεκάθαρα στην ευρωπαϊκή αγορά.

 

Πιθανότατα θα ονομάζεται EV4 και ουσιαστικά θα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα Volvo XC40 και Mercedes-Benz EQA. Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP του Group Hyundai-Kia, που προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα και θα έχει ελαφρώς μικρότερο μεταξόνιο σε σχέση με το EV6. Η σχεδίαση του θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το νεότερο ηλεκτρικό μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας, ενώ παρά τις μικρότερες διαστάσεις του αναμένεται να εφοδιάζεται με το σύστημα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων του EV6. Κάτι που σημαίνει πως θα διατίθεται με μπαταρίες χωρητικότητας 58 kWh και 77,4 kWh, με αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 510 χιλιόμετρα.

Το μεσαίο EV4 αναμένεται να αποκαλυφθεί την επόμενη χρονιά, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...