Νέες φωτογραφίες - Opel GTC Paris

Με κινητήρα 2.0 λίτρων 290 ίππων

  • -
  • -

Την πρώτη γεύση για το 3θυρο νέο Astra την περιμέναμε στο Mondial de l’Automobile 2010 (2 – 17 Οκτωβρίου) του Παρισιού. Η Opel όμως αποκάλυψε νωρίτερα τις πρώτες φωτογραφίες του GTC Paris concept, του πρωτότυπου-προπομπού του νέου της hatchback. Φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένα άκρως εντυπωσιακό μοντέλο με “επιβλητικές, αεροδυναμικές γραμμές και καλαίσθητες ανάγλυφες επιφάνειες”, όπως λέει η εταιρεία, στο οποίο θα συμφωνήσουμε.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την πιο συναισθηματική πλευρά της μάρκας Opel και πιστεύουμε ότι αυτό το όχημα δημιουργεί την κατάλληλη οπτική εντύπωση για να ενισχύσουμε το δυναμικό σπορ χαρακτήρα μας» δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel. Το μήκους 4,46 m αμάξωμα χαρακτηρίζεται στο εμπρός του τμήμα από τη γνώριμη κεντρική πτυχή της Opel, τους λεπτούς προβολείς που θυμίζουν μάτια αετού και πλαισιώνουν τη χρωμιωμένη μπάρα με το σύμβολο της μάρκας, τη χαρακτηριστική κάτω τραπεζοειδή γρίλια και τα φώτα ημέρας LED που υπογραμμίζονται με χρωμιωμένα ένθετα. Το μεγάλο πλάτος τονίζεται στο πίσω τμήμα μαζί με τα πίσω φώτα LED, τα οποία αναμμένα δημιουργούν ένα σχήμα ‘φτερού’.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος 2λιτρος Turbo (twin-scroll) άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 290 ίππους. Υιοθετεί τεχνολογία Start/Stop με σκοπό να συνδυάσει υψηλές επιδόσεις με μέγιστη οικονομία καυσίμου σε συνθήκες πόλης, ενώ το κιβώτιο είναι εξατάχυτο μηχανικό. Τον σπορ χαρακτήρα του GTC Paris ολοκληρώνουν το εμπρός ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, οι τεράστιοι τροχοί 21 ιντσών και η πίσω ανάρτηση - ημιάκαμπτος άξονας με αποκλειστικό σύνδεσμο Watt, μία ανανεωμένη έκδοση της προσαρμοζόμενης ανάρτησης (FlexRide).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...