E-Legend EL1: Ηλεκτρικός φόρος τιμής στο θρυλικό Audi Sport Quattro S1 με 820 ίππους

Σπάει τα χρονόμετρα στο 0-100 km/h και έχει αυτονομία που ξεπερνάει τα 400km

  • -
  • -

Το E-Legend EL1 τείνει να κοπιάρει τη σχεδίαση του θρυλικού Audi Sport Quattro S1. Οι 3 αεραγωγοί στο καπό προσθέτουν μια ευχάριστη πινελιά, ενώ στο πίσω μέρος τα ενωμένα φωτιστικά του σώματα δημιουργούν ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό πλαίσιο. Στο πλάι, οι τροχοί 5 ακτινών χρώματος λευκού προσδίδουν έναν αγωνιστικό τόνο στο σύνολο.

Το EL1 κινείται από τρείς ηλεκτροκινητήρες, δύο στο πίσω άξονα και έναν στο εμπρόσθιο όπου η συνδυαστική ιπποδύναμή αγγίζει τους 820 ίππους. Το ίδιο εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις, αφού για το κλασσικό 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 2,8 sec και για το 0-200 km/hαπαιτούνται κάτω από 10 sec! Ενώ οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές, η αυτονομία του δεν έχει θυσιαστεί, αφού μπορεί να ξεπεράσει τα 400 km. Οι δημιουργοί του υπολογίζουν μάλιστα ότι στο Nurburgring μπορεί να ολοκληρώσει 2 γύρους στο πιο επιθετικό πρόγραμμα οδήγησης (SportPlus). Αυτό επιτευχθεί χάρη στη μεγάλη μπαταρία 90kWh. Το σύστημα κίνησης προέρχεται από την Porsche Taycan και συμπεριλαμβάνει σύστημαquickcharger που μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης.

Το EL1 αναμένεται να κοστίζει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και θα κατασκευαστεί σε μόνο 30 μονάδες, με την κυκλοφορία του να αρχίζει το επόμενο έτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...