Ιδού το νέο Volkswagen Polo GTI!

Με 200 ίππους, στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και ένα αρκετά σημαντικό τεχνολογικό update έρχεται το Volkswagen Polo GTI.

  • -
  • -

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, το Volkswagen Polo παρουσιάζεται ανελλιπώς σε GTI εκδόσεις που έχουν κερδίσει τους… θερμόαιμους νέους οδηγούς. Πάντα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της μικρής «γρήγορης» κατηγορίας και στην τελευταία του γενιά, δείχνει πιο ώριμο από ποτέ. Η υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου όμως, ανανεώθηκε και η κορυφαία έκδοση GTI δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός του παιχνιδιού.

Το φρεσκαρισμένο Polo GTI ξεχωρίζει κατευθείαν από τη νέα εξωτερική σχεδίαση. Μπροστά η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα αλλά και ο προφυλακτήρας άλλαξαν όψη, ενώ το πίσω μέρος μοιάζει πιο… Golf από ποτέ. Οι μεγάλες ζάντες των 18 ιντσών με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων δίνουν μια επιπλέον σπορ νότα, μαζί με το κόκκινο σιρίτι που ξεκινάει μέσα από τα μπροστά φανάρια και διατρέχει όλη τη μάσκα.

Το νέο Volkswagen Polo GTI εφοδιάζεται με τον ίδιο, τετρακύλινδρο τούρμπο TSI βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων που γνωρίσαμε στην τελευταία του γενιά. Αποδίδει 200 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων. Φυσικά ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες που έχει στα ράφια της η Volkswagen, μαζί με τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στους νέους 2.0 TSI.

Το διπλό σύστημα τροφοδοσίας με οκτώ μπεκ τόσο απευθείας στο θάλαμο καύσης (άμεσου ψεκασμού) όσο και στην πολλαπλή εισαγωγής (έμμεσου ψεκασμού) εγγυάται αποτελεσματική διαχείριση καυσίμου με ψεκασμό ακριβείας για βέλτιστες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Η περιορισμένη «δίψα» του για βενζίνη οφείλεται και στο κιβώτιο DSG, μαζί με το συγκρατημένο βάρος του Polo GTI. Σημειώστε πως όλα αυτά συμβάλλουν και στις επιδόσεις, εκτός από τις μειωμένες ανάγκες για καύσιμο.

Ο οδηγική εμπειρία που προσφέρει το Polo GTI ενισχύεται από τις παρεμβάσεις των μηχανικών της Volkswagen. Το πλαίσιο του αυτοκινήτου έχει ενισχυθεί στα κατάλληλα σημεία, συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις και η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί εκ νέου, φέρνοντας παράλληλα το αμάξωμα 15 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος. Τα φρένα με τις μεγάλες (μονοπίστονες) δαγκάνες και τους επίσης μεγάλους δίσκους δίνουν αποτελεσματικότητα ακόμη και σε απαιτητικές συνθήκες και το κιβώτιο DSG έχει προσαρμοστεί σε… GTI ανάγκες για ακόμη ταχύτερες αλλαγές και μεγαλύτερη προθυμία στα οριακά κατεβάσματα.

Ωστόσο το Volkswagen Polo GTI στην ανανεωμένη του εκδοχή έχει να επιδείξει και ένα σαφώς αναβαθμισμένο τεχνολογικό προφίλ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, διατίθεται με προβολείς IQ.Light-LED Matrix στο βασικό του εξοπλισμό. Η εν λόγω τεχνολογία απλώνει ιδανικά το φως στο δρόμο που βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητο και αναγνωρίζει τις ανάγκες θέασης χάρη σε ένα ανεπτυγμένο λογισμικό. Είναι σε θέση να βρει τα σκοτεινά σημεία του δρόμου και να τα σημαδέψει με τη δέσμη των προβολέων, ενώ αντιλαμβάνεται την ύπαρξη άλλων αυτοκινήτων γύρω του προσαρμόζοντας έτσι τον φωτισμό για να μην τυφλώνει τους οδηγούς, αλλά να μη σβήνει και τη μεγάλη σκάλα, όσο αυτό είναι εφικτό.

Η Volkswagen τονίζει ότι το νέο Polo GTI χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του συστήματος πολυμέσων της, το MIB3.1 που παρέχει από υπηρεσίες online και συνδεσιμότητα κορυφαίου επιπέδου, μέχρι υποστήριξη φωνητικών εντολών και χρήσης ψηφιακών βοηθών. Εννοείται ότι το Android Auto και το Apple CarPlay δίνουν το «παρών», ενώ η σύνδεση πλέον γίνεται χωρίς την ανάγκη καλωδίων, ασύρματα. Πίσω από το τιμόνι ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών με το όνομα Digital Cockpit Pro. Η μάρκα λέει ότι η οθόνη έχει μεγαλύτερη πυκνότητα pixels και αναβαθμισμένο επίπεδο αντίθεσης για λεπτομερή θέαση ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Το αναβαθμισμένο Volkswagen Polo GTI έρχεται σε πέντε χρώματα: Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni, και Reef Blue Metallic. Ο χώρος αποσκευών μετρά χωρητικότητα 351 λίτρων και μέσα από τη λίστα των έξτρα, δίνεται η δυνατότητα επιλογής ενός high-end ηχοσυστήματος Beats Audio με συνολική ισχύ που φτάνει τα 300W.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...