Με 190 ίππους και 300 km αυτονομίας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της SsangYong

To Korando e-Motion θα ακολουθήσει ένα ακόμη ηλεκτρικό SUV, διάδοχος του Musso

  • -
  • -

Ακολουθώντας τις εξελίξεις, η SsangYong παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής. Πρόκειται για το Korando e-Motion, ένα ηλεκτρικό SUV που βασίζεται στο γνωστό Korando και κουβαλάει όλες τις ελπίδες της μάρκας για να «σωθεί» από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το Korando e-Motion ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και ότι θα έχει μπαταρία των 61,5 kWh. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί, λέγεται ωστόσο ότι θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων. Η αυτονομία υπολογίζεται ότι θα φτάνει κοντά στα 300 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, νούμερο που υπολείπεται των προσδοκιών όταν διαβάζεις τη χωρητικότητα της μπαταρίας, όμως ικανοποιεί και με το παραπάνω για τις καθημερινές μετακινήσεις.  

Η εξέλιξη του Korando e-Motion έχει σχεδόν τελειώσει και η εταιρεία σύντομα θα προχωρήσει σε επίσημη αποκάλυψή του, όπου και θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η SsangYong όμως, δεν θα μείνει εκεί. Μετά το Korando e-Motion θα πάρει σειρά ακόμη ένα ηλεκτροκίνητο SUV, με μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η κωδική ονομασία του δεύτερου ηλεκτρικού SUV είναι J100 και το περιμένουμε μέσα στο 2022, ενώ θα αποτελέσει τον πνευματικό διάδοχο του Musso, του SUV που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην γκάμα της SsangYong. Θυμίζουμε ότι η κορεάτικη μάρκα εδώ και περίπου δέκα χρόνια βρίσκεται στην ιδιοκτησία της ινδικής Mahindra, ενώ το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που προσωρινά έχουν παγώσει πολλές από τις δραστηριότητές της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...