10 παράξενα και ενδιαφέροντα νούμερα για τη νέα Mercedes EQS

Το αμιγώς πολυτελές σεντάν της Mercedes-Benz θεωρείται πρωτοποριακό, κάτι που εκφράζεται και με τη γλώσσα των αριθμών

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz EQS είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο και βασίζεται σε μία τελείως καινούργια αρθρωτή πλατφόρμα της. Μάλιστα, η συγκεκριμένη θα χρησιμοποιηθεί και για τις μελλοντικές αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές της Mercedes-Benz. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή δημιουργία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και με τη γλώσσα των αριθμών. Και για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε παρακάτω δέκα παράξενα και ενδιαφέροντα νούμερα για τη νέα EQS.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ MERCEDES-BENZ EQS ΕΔΩ

     
01. 
Η ροπή που παρέχεται στους τροχούς από το eATS ελέγχεται 10.000 
φορές ανά λεπτό και ρυθμίζεται εφόσον χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται πολύ γρηγορότερη απόκριση στις εκδόσεις με 4MATIC από ό,τι με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης.
     02. 
Το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα του βασικού εξοπλισμού με γωνία διεύθυνσης έως 4.5° συμβάλλει στην πρακτικότητα και τη δυναμική οδήγηση της EQS. Εναλλακτικά, το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα με γωνία διεύθυνσης έως 10° μπορεί να παραγγελθεί ή να ενεργοποιηθεί εκ των υστέρων μέσω απομακρυσμένης αναβάθμισης (OTA). Αυτό επιτρέπει στην EQS να έχει κύκλο στροφής 10,9 μέτρων παρά το μήκος της που υπερβαίνει τα πέντε μέτρα.
     03. Το σύστημα Digital Light διαθέτει μια μονάδα φώτων με τρεις εξαιρετικά ισχυρές λυχνίες LED σε κάθε προβολέα, το φως των οποίων διαθλάται και κατευθύνεται από 1,3 εκατομμύρια μικρο-κάτοπτρα. Έτσι, η ανάλυση υπερβαίνει τα 2,6 εκατομμύρια pixel ανά όχημα.
     04. Το Mercedes me Charge διαθέτει το πυκνότερο δίκτυο φόρτισης με περισσότερα από 500.000 σημεία φόρτισης σε 31 χώρες, εκ των οποίων πάνω από 200.000 στην Ευρώπη.
     05. Το μεγάλο κρύσταλλο που καλύπτει την oθόνη MBUX Hyperscreen κυρτώνεται ως προς τις τρεις διαστάσεις με μία ειδική διαδικασία διαμόρφωσης σε θερμοκρασίες περίπου 650°C
     06. Η EQS ενσωματώνει περισσότερες από 40 νέες εφευρέσεις.
     07. Η προαιρετική, μεγαλύτερη οθόνη head-up έχει εμβαδόν αντίστοιχο μιας οθόνης με διαγώνιο 77 ιντσών. Η μονάδα απεικόνισης αποτελείται από ένα υψηλής ανάλυσης matrix 1,3 εκατομμυρίων κατόπτρων ενεργού άνθρακα. Η επιφάνεια προσρόφησης ισοδυναμεί με περίπου 150 γήπεδα ποδοσφαίρου.
     08. Το ηχοσύστημα surround Burmester® της EQS περιλαμβάνει 15 ηχεία συνολικής ισχύος 710 W και παράγει έναν μοναδικά εκφραστικό, φυσικό ήχο - τον ήχο «feel good» της Burmester.
     09. 8πύρηνος επεξεργαστής (CPU), μνήμη RAM 24 GB και ταχύτητα μνήμης RAM 46,4 GB ανά δευτερόλεπτο είναι μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του MBUX.
     10. Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» υποστηρίζει 27 γλώσσες με κατανόηση φυσικής γλώσσας (natural language understanding, NLU).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...