Στα «χωράφια» των SUV μπαίνει η smart

Η smart επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα της εταιρείας στην αγορά και σε αυτό το πλαίσιο, θα φτιάξει ένα SUV μοντέλο με διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από τα smart που γνωρίζαμε έως σήμερα.

  • -
  • -

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στη smart τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει τα πάνω-κάτω μέσα στη μάρκα. Τα δημοφιλή μοντέλα τους δεν είναι πλέον διαθέσιμα με συμβατικούς κινητήρες, παρά μόνο με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και σύντομα θα έρθουν νέες προτάσεις, ώστε να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τον lifestyle χαρακτήρα που έχουν αποκτήσει.

Βλέπετε, τα smart πλέον έχουν το δικό τους κοινό και αποτελούν σύμβολο στιλάτης μετακίνησης. Μερικές φορές μάλιστα, απευθύνονται και σε πολύ χοντρά πορτοφόλια! Ο κόσμος των SUV θα είναι ο επόμενος σταθμός για τη smart. Η μάρκα μέχρι σήμερα, δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατηγορία των υπερυψωμένων μοντέλων, αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα.   

Τα κοινά στοιχεία με το εμβληματικό ForTwo θα είναι ελάχιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού του νέου SUV. Το ίδιο ισχύει και για τις διαστάσεις, που δεν θα έχουν καμία σχέση με εκείνες του μικρού μοντέλου πόλης. Η SUV πρόταση της smart δεν θα μπει σε μεγάλη κατηγορία, αλλά ένα αμάξωμα στις διαστάσεις ενός MINI Countryman, για παράδειγμα, απέχει σημαντικά από τα παραδοσιακά δημιουργήματα της φίρμας.

Οπότε χωρίς αμφιβολία θα μιλάμε για το μεγαλύτερο smart που βγήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή. Ο στόχος για το νέο SUV είναι συγκεκριμένος: να χωράει με άνεση πέντε άτομα στο εσωτερικό του. Με δεδομένο ότι και αυτό θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η δημιουργία ενός ευρύχωρου εσωτερικού θα είναι παιχνίδι για τους σχεδιαστές.

Ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία λεπτομέρεια σχετικά με το νέο project της smart. Με δεδομένο ότι o όμιλος Geely από την Κίνα έχει στην κατοχή του μεγάλο μέρος της smart, μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε ότι το πάτωμα που θα χρησιμοποιηθεί για το SUV θα είναι το νέο SEA, το ίδιο με εκείνο του επερχόμενου Volvo XC20.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζει μέχρι και τρεις ηλεκτροκινητήρες στο όχημα, όπως και τεχνολογία φόρτισης των 800V που παρέχει πολύ γρήγορο γέμισμα των μπαταριών. Συνεπώς θα μπορούν να δημιουργήσουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις σε επίπεδο ισχύος. Ένα πρωτότυπο του νέου SUV αναμένεται μετά το καλοκαίρι, ενώ την έκδοση παραγωγής την περιμένουμε από το 2023 και μετά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...