Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη

Με τον θρύλο των αγώνων Ράλι, Didier Auriol να έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της Delta Evo-E

  • -
  • -

Η γνωστή ομάδα στον χώρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross, GCK, μόλις παρουσίασε το πρώτο μοντέλο από την νέα πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα restomod αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει, το οποίο βασίζεται στην θρυλική Lancia Delta Integrale. Η Delta Evo-e, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί το αυθεντικό αμάξωμα της Lancia και χάρη στις νέες τεχνολογίες που κρύβει από κάτω, αποτελεί μία αντάξια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού.

Το ίδιο το αμάξωμα, απογυμνώθηκε τελείως και στην συνέχεια ενισχύθηκε για βελτιωμένη ακαμψία αλλά και αξιοπιστία, ενώ το εσωτερικό εκμοντερνίστηκε, ενσωματώνοντας ένα τελευταίας τεχνολογίας infotainment. Την θέση του θερμικού κινητήρα έχει πάρει μία πλήρως εξηλεκτρισμένη μονάδα ισχύος ίδιας απόδοσης, με την κίνηση να συνεχίζει να περνά και στους τέσσερις τροχούς. Σε αντίθεση με πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων, η Delta Evo-e διατηρεί το χειροκίνητο κιβώτιο, με την GCK να υπόσχεται «συγκινήσεις ακόμη και στους πιο απαιτητικούς».

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ηλεκτρικής Integrale έπαιξε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής από των κόσμο των ράλι, Didier Auriol, ο οποίος συμμετείχε στο όλο project, ενώ πρόσφατα δοκίμασε το αυτοκίνητο και στην πίστα Circuit de Charade της Γαλλίας. Ο πρώην οδηγός αγώνων, αν και δήλωσε πως ήταν σκεπτικός στην αρχή, αφού οδήγησε το αυτοκίνητο το χαρακτήρισε ως εξαιρετικό.

Μόλις 36 κομμάτια θα κατασκευαστούν, με άλλα 11 ακόμη πιο σκληροπυρηνικές Evo-e Rallye να ακολουθούν. Και τα 47, συνολικά κομμάτια θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως και φυσικά θα συμβαδίζουν με όλους τους κανονισμούς περί μοντέρνων restomod.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...