GTO Engineering Squalo: Έτσι θα είναι το αριστούργημα που θα αναβιώσει τη θρυλική GTO

Το οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο που ξεφεύγει από τις τάσεις της νέας εποχής

  • -
  • -

Squalo (καρχαρίας στα ιταλικά) και όχι Moderna, θα ονομάζεται τελικά το μοντέλο που θα αναβιώνει τη θρυλική GTO! Μάλιστα, η GTO Engineering εκτός από το όνομα μας αποκάλυψε και την εξωτερική εμφάνιση. Η GTO Engineering είναι μια Βρετανική εταιρία με εξειδίκευση στη συντήρηση, τη βελτίωση και την αναπαλαίωση των μοντέλων της Ferrari. Στόχος της αποτελεί η δημιουργία ενός διθέσιου δωδεκακύλινδρου αυτοκινήτου, επικεντρωμένο στην απόλαυση της οδήγησης χωρίς να αλλοτριώνεται από τις τάσεις της νέας εποχής για οικονομία και οικολογία.

Το βάρος του Squalo δεν θα ξεπερνάει τα 1000 kg, ενώ κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ένας 4λιτρος V12 με 4 εκκεντροφόρους που θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τροχοί του είναι 18 ιντσών και τα ελαστικά του ακόμα είναι υπό μελέτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της GTO, Mark Lyon, δήλωσε ότι τα μικρά μέρη στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου είναι τα πιο χρονοβόρα. Τα πρώτα μοντέλα θα κατασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι εταιρίες που συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Τα πρώτα Squalo αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους το 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...