Η Ferrari 812 επιστρέφει με νέα ειδική έκδοση 830 ίππων

Δες πότε θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια

  • -
  • -

Η Ferrari δημοσιοποίησε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της σκληροπυρηνικής, ισχυρότερης έκδοσης της 812 Superfast, που θα παρουσιαστεί ολοκληρωτικά στις 5 Μαΐου. Το όνομα της θα παρουσιαστεί και αυτό μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ίδια ημέρα, σε ένα special event που θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ferrari.

Το νέο μοντέλο συνεχίζει να κινείται από των ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που ήδη γνωρίζουμε, με την τελευταία του εξέλιξη να προσφέρει απόδοση 830 ίππων, κάτι που τον κάνει τον ισχυρότερο κινητήρα παραγωγής στην ιστορία της μάρκας. Και σε περίπτωση που δεν σας φτάνει αυτό για να εντυπωσιαστείτε, να επισημάνουμε πως ο κτηνώδεις αυτός V12 θα στροφάρει σχεδόν έως τις 9.500 rpm (!), που σημαίνει πως πρόκειται και για το πιο υψηλόστροφο μοτέρ παραγωγής στην ιστορία της μάρκας. Για να επιτευχθούν όλα αυτά από ένα ήδη αρκετά εξελιγμένο ατμοσφαιρικό σύνολο, οι μηχανικοί της Ferrari έπρεπε να επανασχεδιάσουν αρκετά εξαρτήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και νέα συστήματα για τον χρονισμό των βαλβίδων και την εξάτμιση.

back

Αν και οι Ιταλοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για το τι επεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει στο στήσιμο του αυτοκινήτου, αυτά που γνωρίζουμε ήδη πως θα χρησιμοποιηθούν είναι σύστημα τετραδιεύθυνσης, αλλά και η 7η έκδοση του γνωστού πλέον Side Slip Control, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της με την προς το παρόν «ανώνυμη» 812.

Σε άλλα νέα, οι αλλαγές στο αμάξωμα του νέου μοντέλου είναι ξεκάθαρες από όποια γωνία κι αν το κοιτάξεις, με την έμφαση στην απώλεια βάρους – όπως γίνεται άλλωστε με όλες τις hardcore εκδόσεις των μοντέλων της Ferrari – να μεταφράζεται σίγουρα σε χαμηλότερο βάρος από αυτό της «απλή» 812. Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 5 Μαΐου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...