Πότε αποκαλύπτεται το ηλεκτρικό Opel Manta GSe ElektroMOD; (video)

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της Opel δέχεται τις τελευταίες πινελιές λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση

  • -
  • -

Η Opel ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως στις 19 Μάϊου θα αποκαλύψει το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο, Manta GSe ElektroMOD. Πρόκειται για την αναβίωση του θρυλικού μοντέλου, το οποίο όμως κάτω από το εμπρός καπό θα κρύβει έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα. Βαμμένο στο χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, με το εντυπωσιακό μαύρο καπό, αναμφίβολα παραπέμπει στο φημισμένο γερμανικό μοντέλο. Σε αυτό συμβάλει και η σχεδίαση της εμπρός μάσκας, που φυσικά είναι εμπνευσμένη από το Manta. H συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία, η οποία αποκαλείται Vizor, είναι ευδιάκριτη και στα νέα Mokka, Crossland.



Στο Manta GSe η εμπρός μάσκα κάνει ένα τεχνολογικό άλμα, με την υιοθέτηση της τεχνολογίας Opel Pixel-Vizor που επεκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, μοιάζοντας περισσότερο με μία προστατευτική μάσκα, στην οποία μάλιστα απεικονίζονται ψηφιακά μηνύματα! «My German heart has been ELEKTRified/Η Γερμανική καρδιά μου έγινε Ηλεκτρική» αναγράφεται στο νέο εμπρός τμήμα. «I am on a zero e-mission/Είμαι σε αποστολή μηδενικών ρύπων», «I am an ElektroMOD/Είμαι ElektroMOD», είναι μερικά από τα μηνύματα που περνάνε από τη μάσκα του GSe, ενώ αμέσως μετά απεικονίζει τη μορφή ενός σαλαχιού (Manta ray) να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του Pixel-Vizor. Οι σχεδιαστές της Opel εμπνεύστηκαν από το θρυλικό λογότυπο του Manta και το σχεδίασαν με τη μορφή QR code. Δίπλα, το εμπορικό σήμα του Γερμανού κατασκευαστή φιγουράρει στο κέντρο και δύο κεραυνοί αναδύονται από τον κύκλο ανάμεσα στα κομψά φώτα ημέρας LED του Vizor.

Το Manta GSe Elektromod εκφράζει μία τάση που αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές και υποστηρίζει τη μεταμόρφωση κλασικών αυτοκινήτων όπως το Manta στα λεγόμενα RestoMods, με σύγχρονες τεχνολογίες και νέα σχεδίαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...