Η Levante αποτελεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Maserati

Με τη νέα Levante Hybrid, η Maserati μας παρουσιάζει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο

  • -
  • -

Στην έκθεση της Σαγκάη η Maserati αποκάλυψε το πρώτο της εξηλεκτρισμένο μοντέλο, με την Levante Hybrid να σηματοδοτεί την είσοδο της ιταλικής εταιρείας στη νέα εποχή. Το εντυπωσιακό SUV, το οποίο επιπλέον αποτελεί το πρώτο μοντέλο της Maserati στην κατηγορία, εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο δίλιτρο κινητήρα, που ενισχύεται με ένα σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας μίζα/γεννήτρια 48V και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Η εξηλεκτρισμένη έκδοση της Levante αποδίδει 330 ίππους και 450 Nm, με την ισχύ του κινητήρα να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.



Με βάρος 2.090 kg, η υβριδική εκδοχή της Levante είναι ελαφρύτερη από την αντίστοιχη με τον εξακύλινδρο κινητήρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους τεχνικούς της Maserati η παρουσία και η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πίσω μέρος, έχει σαν αποτέλεσμα να διακρίνεται για την καλύτερη κατανομή βάρους σε σχέση με την μη-υβριδική εκδοχή. Οι επιδόσεις της είναι εντυπωσιακές, πάντα τηρουμένων των αναλογιών, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 6 sec και την τελική ταχύτητα της να αγγίζει τα 240 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ DAVID BECHKAM ΝΑ ΚΑΝΕΙ DONUTS ΜΕ ΤΗΝ MASERATI LEVANTE



Για να μπορέσει κάποιος να αναγνωρίσει τον υβριδικό της χαρακτήρα, θα πρέπει να εντοπίσει τις μπλε λεπτομέρειες στο αμάξωμα, τις εισαγωγές αέρα πάνω από τους εμπρός θόλους, αλλά και το χαρακτηριστικό σήμα με την τρίαινα στις πίσω κολώνες. Ανάλογες «μπλε» πινελιές συναντάμε στο εσωτερικό, με την υβριδική Levante να εφοδιάζεται και με το νεότερο σύστημα πολυμέσων (Maserati Connect) της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...