Ανανέωση στα σημεία για το MINI

Στιλιστικές πινελιές αναβαθμίζουν τη νεότερη έκδοση του MINI σε 3θύρο, 5θυρο αλλά και ανοικτό αμάξωμα

  • -
  • -

To ΜΙΝΙ είναι ένα μοντέλο το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό του στυλ, το οποίο συνδυάζεται με premium χαρακτήρα. Η βρετανική εταιρεία αναβάθμισε και βελτίωσε στα σημεία την 3θυρη, την 5θυρη και φυσικά την ανοικτή έκδοση εκσυγχρονίζοντας το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της. Στο εμπρός μέρος κυρίαρχο στοιχείο είναι η χαρακτηριστική μάσκα, της οποίας το εξαγωνικό πλαίσιο καταλαμβάνει τώρα σημαντικά περισσότερο χώρο και οι στρογγυλοί προβολείς που αποτελούν σήμα κατατεθέν της MINI, με τα φώτα τεχνολογίας LED να περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Κάτι που ισχύει και για πίσω φωτιστικά σώματα με το σχέδιο Union Jack. Τα φώτα στάθμευσης αντικαθίστανται από κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα, ώστε να δημιουργούνται τα air curtains που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Νέα είναι τα τόξα των θόλων, ενώ επιπλέον τα φλας κάνουν χρήση τεχνολογίας LED. Παράλληλα, το πίσω φως ομίχλης είναι ενσωματωμένο στην ποδιά με τη μορφή μιας λεπτής μονάδας LED.



Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της αναβαθμισμένης εκδοχής του ΜΙΝΙ για το 2021 είναι οι δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρουν στην οροφή και τους καθρέφτες. Συνολικά, έχουν προστεθεί τρεις νέοι χρωματισμοί και πέντε νέοι σχεδιασμοί ζαντών αλουμινίου. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι επίσης διακριτικές, αλλά το MINI εξακολουθεί να διατηρεί την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που το διακρίνει, ανανεώνοντας την ούτως ή αλλιώς μοντέρνα εικόνα του. Και σε αυτή την περίπτωση, το premium μοντέλο προσφέρει πληθώρα εξατομικεύσεων σε χρωματισμούς και υλικά.



Όσον αφορά τις κινητήριες μονάδες, το ΜΙΝΙ θα προσφέρεται σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις. Οι τρεις από αυτές θα φέρουν τον 3κύλινδρο κινητήρα των 1.500 cc, με απόδοση 75, 102 ή 136 ίππων. Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος που θα εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση “S”  αποδίδει 187. Φυσικά, θα διατίθεται και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση “SE” των 184 ίππων και την αυτονομία από 203 έως 234 χιλιόμετρα. Τα παραπάνω σύνολα συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ. Με εξαίρεση τη βασική έκδοση κινητήρα για το 3θυρο και το 5θυρο MINI, μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ισχύ τους στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic με διπλό συμπλέκτη.



Παράλληλα, το αναβαθμισμένο MINI εφοδιάζεται με το μεγαλύτερο μέρος της ομπρέλας ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, περιλαμβάνοντας τεχνολογίες όπως Lane Departure Warning, Active Cruise Control και πολλά άλλα, τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς μέσα από το προαιρετικό πακέτο Driver Assistance Package. Αυτό περιλαμβάνει Park Distance Control με αισθητήρες πίσω και κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και cruise control με λειτουργία πέδησης και Driving Assistant με νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Με το Driver Assistance Package Plus, στα συστήματα αυτά προστίθενται τα Parking Assistant και Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go.



Φυσικά, δεν λείπουν όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, ήχου και πλοήγησης που συνδυάζονται σε τρία ακόμα πακέτα εξοπλισμού που αλληλοσυνδέονται. Η πολυλειτουργική οθόνη οργάνων, το MINI Connected, το Connected Drive και οι υπηρεσίες Remote Services είναι όλα στοιχεία του Connected Media package. Το Connected Navigation Package προσθέτει το σύστημα πλοήγησης MINI που περιλαμβάνει Real Time Traffic Information και προεγκατάσταση Apple CarPlay. Το Connected Navigation Plus package προσθέτει επίσης τα MINI Connected XL, Concierge Services, MINI Head-Up Display και τηλέφωνο με ασύρματη φόρτιση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις τιμές των 3θυρων και 5θυρων εκδόσεων.

MINI 3-θυρο         
MINI One  MINI Cooper  MINI CooperS  MINI JCW  MINI Cooper SE
19.750 € 21.520 € 26.560 € 32.949 € 33960 €
         
MINI 5-θυρο         
MINI One  MINI Cooper  MINI CooperS     
20.489 € 22.265 € 27.440 €    
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...