Αποκάλυψη για τα νέα Seat Ibiza και Arona!

Η Seat παρουσίασε τις αναβαθμισμένες σε κάθε επίπεδο εκδόσεις των Ibiza και Arona

  • -
  • -

Μετά από σχεδόν μια 5ετία στην αγορά, τα πλέον δημοφιλή κόμπακτ μοντέλα της Seat υπέστησαν μία ανανέωση για να παραμείνουν ανταγωνιστικά στις κατηγορίες τους. Ο λόγος για τα Ibiza και Arona, που φρεσκαρίστηκαν σχεδιαστικά, αλλά και εξοπλίστηκαν με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η ισπανική εταιρεία στη φαρέτρα της σήμερα.

Ξεκινώντας από το Ibiza οι προσδοκίες της Seat είναι φυσιολογικά υψηλές. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα στην ιστορία της ισπανικής μάρκας. Από την ημέρα που παρουσιάστηκε το 1984 μέχρι και σήμερα έχουν βγει περισσότερα από 6 εκατομμύρια μοντέλα από τη γραμμή παραγωγής. Η σημερινή είναι η 5η γενιά και ένα διακριτικό φρεσκάρισμα κρίθηκε απαραίτητο.



Σχεδιαστικά, οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα που διαθέτουν τεχνολογία LED και προσφέρονται πλέον στο βασικό εξοπλισμό. Καινούργια είναι η σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου, ενώ η επωνυμία του μοντέλου στο πίσω μέρος ακολουθεί τα πρότυπα του νέου Leon. Εκεί που εντοπίζονται οι σημαντικότερες αλλαγές είναι στο εσωτερικό, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή. Οι επιφάνειες είναι μεγαλύτερες ενώ έχει γίνει αποκλειστική χρήση μαλακών πλαστικών. Η μεγάλη οθόνη αφής είναι τοποθετημένη ψηλά και δεν βρίσκεται επάνω στη κεντρική κονσόλα, την ώρα που τελείως καινούργια είναι η σχεδίαση του τιμονιού. Διαφορετικοί είναι και οι αεραγωγοί, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει σήμερα και ατμοσφαιρικός φωτισμός. Φυσικά, ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής το ανανεωμένο Ibiza είναι απόλυτα συνδεδεμένο, διαθέτοντας το Wireless Full Link System της Seat, υποστηρίζοντας φυσικά Android Auto και Apple CarPlay. Παράλληλα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες απομακρυσμένων λειτουργιών και πληροφοριών μέσω του Seat Connect. Η οθόνη αφής έχει διάσταση 8,25’’ ή 9,2’’, ενώ διαθέτει και σύστημα φωνητικών εντολών.



Το νέο Ibiza είναι αναβαθμισμένο και σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας-υποβοήθησης του οδηγού, στοιχεία που το καθιστούν ως το ασφαλέστερο που κατασκευάστηκε ποτέ. Για πρώτη φορά διαθέτει Travel Assist με δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης, ενώ φυσικά δεν λείπουν συστήματα όπως: Lane Assist, Side Assist, Traffic Sign Recognition και πολλά ακόμα. Τέλος, σε επίπεδο κινητήρων σημαντικό είναι ότι θα προσφέρεται αποκλειστικά με πέντε διαφορετικούς κινητήρες βενζίνης απόδοσης από 80 έως 150 ίππους, ενώ σε αυτές δίπλα προστίθεται επιπλέον μία έκδοση φυσικού αερίου με ισχύ 90 ίππων και έμφαση στην οικονομία.



Στην περίπτωση του Arona, ισχύουν όλα τα παραπάνω σε επίπεδο ανανέωσης του εσωτερικού, των συστημάτων πολυμέσων, ασφάλειας και υποβοήθησης. Και όπως εύκολα θα φαντάζεται κανείς θα εφοδιάζεται ακριβώς με την ίδια σειρά κινητήρων... Οι σχεδιαστικές αλλαγές του αμαξώματος στο κόμπακτ ισπανικό SUV είναι αντίστοιχα διακριτικές με αυτές που συναντάμε στο Ibiza. Η ελαφρώς ανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα έχει ενισχύσει τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ενώ και εδώ τα φωτιστικά σώματα κάνουν χρήση τεχνολογίας LED. Αντίστοιχη εικόνα συναντάμε και στο πίσω μέρος, με το logo του Arona να ακολουθεί τη νεότερη φιλοσοφία της ισπανικής εταιρείας.



Το σημαντικό γεγονός στην περίπτωση του μικρού SUV της Seat είναι πως θα προσφέρεται για πρώτη φορά στην έκδοση Xperience. Η συγκεκριμένη έκδοση ενισχύει τον crossover χαρακτήρα του με μία σειρά από αλλαγές στο αμάξωμα. Κάτι που διαπιστώνουμε από τα προστατευτικά του αμαξώματος σε μεταλλικό χρώμα εμπρός πίσω, αλλά και τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με κύριο χαρακτηριστικό τους στρογγυλούς και ψηλά τοποθετημένους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης.

Τα δύο ισπανικά μοντέλα θα ξεκινήσουν την εμπορική τους καριέρα στο άμεσο μέλλον, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένονται το Φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...