Αυτή είναι η νέα GR 86!

O διάδοχος της GT-86 αποκαλύφθηκε, στοχεύοντας φυσικά στην οδηγική απόλαυση και ευχαρίστηση

  • -
  • -

Η Toyota αποκάλυψε τη νέα GR 86, η οποία και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Gazoo Racing και της Subaru. Το νέο σπορ κουπέ, μπορεί να αποτελεί τον διάδοχο της GT-86, αλλά πλέον θα συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό GR, όντας το τρίτο μοντέλο της μάρκας μετά τη GR Supra και το GR Yaris. Μπορεί σε αρκετούς να προκαλεί εντύπωση, αλλά η GT-86 γνώρισε σημαντική απήχηση από το 2012 μέχρι και τη μέρα που σταμάτησε η παραγωγή της, με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Η νέα GR 86 θα είναι βελτιωμένη σε πολλά σημεία, αλλά θα διατηρεί τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας που καθιέρωσαν μέχρι σήμερα το ιαπωνικό κουπέ.

Καταρχήν, ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 2.400 cc. Μπορεί οι τιμές ισχύος και ροπής να μην αποκαλύφθηκαν, αλλά οι Ιάπωνες άφησαν να εννοηθεί ότι θα είναι σαφώς ισχυρότερη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Οι διαστάσεις του αμαξώματος θα είναι σχεδόν ίδιες, κάτι που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί το χαμηλό κέντρο βάρους που διέκρινε και την GT-86. Όμως, αυτό που αλλάζει σημαντικά είναι η στρεπτική ακαμψία, η οποία θα είναι αυξημένη κατά 50%, ενώ το βάρος της θα είναι εξαιρετικά χαμηλό αγγίζοντας τα 1.270 kg. Παράλληλα, το αυτοκίνητο θα διαθέτει μία σειρά από αεροδυναμικές λύσεις που έχουν εξελιχθεί από τη συμμετοχή της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως για την αρχιτεκτονική της ανάρτησης έχει επιλεχθεί η λύση των γονάτων ΜακΦέρσον μπροστά, με διπλά ψαλίδια πίσω.

Η νέα GR 86 θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε και θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Σημειώστε, ότι το νέο BRZ θα αποτελέσει την αντίστοιχη έκδοση της Subaru.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...