Volkswagen Golf GTI Clubsport 45: Προς τιμήν του… πατριάρχη

Με μία συλλεκτική έκδοση της 8ης γενιάς του Volkswagen Golf GTI Clubsport, η γερμανική εταιρεία γιορτάζει τα 45 χρόνια ζωής του πατριάρχη των GTI

  • -
  • -

Ήταν καλοκαίρι του 1976 όταν η Volkswagen φρόντιζε να αλλάξει την ιστορία. Βλέπετε, ακόμα και η ίδια η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε με την παρουσίαση της έκδοσης GTI του Golf. Από τα 5.000 μοντέλα που αρχικά ήταν προγραμματισμένα φτάσαμε σήμερα στα 2,3 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα δημιούργησε ουσιαστικά μία νέα κατηγορία. Με δεδομένο ότι φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την αποκάλυψη του πρώτου GTI, η Volkswagen παρουσίασε μία ειδική έκδοση της 8ης γενιάς του Golf GTI για να γιορτάσει τα γενέθλια του πατριάρχη των GTI. Το Golf GTI Clubsport 45 όπως αποκαλείται αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή της έκδοσης Clubsport των 300 ίππων και αναμένεται να αποτελέσει συλλεκτική έκδοση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ VOLKSWAGEN GOLF GTI CLUBSPORT


Οι διαφορές της επετειακής έκδοσης είναι περιορισμένες, αλλά χαρακτηριστικές. Η οροφή του αμαξώματος και η πίσω αεροτομή είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών διαθέτουν αντίστοιχο χρωματισμό και κόκκινο πλαίσιο. Νέο είναι το σύστημα εξαγωγής και συγκεκριμένα οι εξατμίσεις, ενώ δεν διαθέτει τον ηλεκτρονικό περιοριστή της τελικής ταχύτητας.

Το χαρακτηριστικό «45» κοσμεί το πλάι του αυτοκινήτου, φανερώνοντας την ταυτότητα του, ενώ τα εμπρός φωτιστικά σώματα κάνουν χρήση τεχνολογίας IQ Light LED matrix. Ο αριθμός «45» είναι ευδιάκριτος σε αρκετά σημεία και στο εσωτερικό του επετειακού Golf, και συγκεκριμένα στα καθίσματα αλλά και στο τριάκτινο σπορ τιμόνι. Το επετειακό και συλλεκτικό Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 είναι διαθέσιμο στη Γερμανία και η τιμή του αγγίζει τα 47.790 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...