Nέο Saab 9-4X

Οι Σουηδοί στα Crossover

  • -
  • -

Έχουν πάρει για τα καλά μπρος οι άνθρωποι της Saab, αφού ξεπερνώντας εν μέρει τις οικονομικές δυσκολίες στα χέρια της Spyker, βάζουν ρότα για την ενίσχυση του προφίλ της εταιρείας.

Το μελλοντικό Crossover 9-4Χ, είναι εμπνευσμένο από το το concept 9-4X BioPower (photo), που παρουσιάστηκε το 2008 στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Το 9-4Χ έχει εξελιχθεί επί ιδιοκτησίας GM και μοιράζεται κοινή πλατφόρμα με το Cadillac SRX, αλλά θα διαθέτει διαφορετική οδηγική υπόσταση στο δρόμο. Παράλληλα και τα δύο αυτοκίνητα, θα παράγονται στις ίδιες εγκαταστάσεις στο Μεξικό.

Η μοντέρνα σχεδίαση μέσα-έξω, ο πλούσιος εξοπλισμός και η πρακτικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου 9-4Χ. Το μήκους 4.78 m 9-4Χ αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης. Ο πιο αδύναμος είναι ο ατμοσφαιρικός 3.0 λίτρων V6 με απόδοση 265 ίππoυς. Ο κινητήρας V6 2.8 λίτρων άμεσου ψεκασμού, ο οποίος θα αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, αποτελεί την πιο ισχυρή έκδοση. Πολύτιμος συνεργάτης θα είναι το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο θα συνεργάζεται και με τους δύο V6. Εκτός από βενζίνη, τα μηχανικά σύνολα θα μπορούν να καταναλώσουν στο μέλλον και βίο-αιθανόλη (FlexFuel). Η σύγχρονη τετρακίνηση XWD βασίζεται πάνω στον εξελιγμένο πολύδισκο συμπλέκτη Haldex, ενώ περιλαμβάνει και τη λειτουργία eLSD, που κατανέμει ιδανικά τη ροπή και ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς (μεταφέροντας μέχρι και 50% σε έναν τροχό).

Το νέο μοντέλο θα κάνει την εμφάνιση του επίσημα στo σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles, το προσεχές φθινόπωρο (19-28 Νοεμβρίου).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...