Η νέα Skoda Fabia: Κινητήρες, διαστάσεις, εξοπλισμός [Video]

Μπορεί ακόμα να είναι καμουφλαρισμένη αλλά οι πρώτες πληροφορίες είναι εδώ

  • -
  • -

Το ερπετό που αλλάζει σιγά-σιγά δέρμα και αποκαλύπτεται. Έτσι φαντάστηκαν οι σχεδιαστές την νέα Skoda Fabia όταν τους ήρθε η έμπνευση για το καμουφλάζ που βλέπετε στις φωτογραφίες. Βρισκόμαστε στα προπύλαια της 4ης γενιάς Fabia και οι πρώτες ενδείξεις φαίνονται πολλά υποσχόμενες.

Αν και το design του νέου μοντέλου ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, μάθαμε ζωτικά στοιχεία που αφορούν τόσο την πλατφόρμα, πάνω στην οποία πατάει, αλλά και τις διαστάσεις του. Η 4η γενιά Fabia θα χρησιμοποιεί φυσικά την πλατφόρμα MQB-A0 που βρίσκουμε και στο συγγενικό Volkswagen Polo, η οποία επιτρέπει στο μικρό hatchback να μεγαλώσει. Πιο συγκεκριμένα, η νέα Fabia θα είναι μακρύτερη κατά 110mm, ξεπερνώντας πλέον τα 4,1 μέτρα, φαρδύτερη κατά 48mm, στα 1,78 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί κατά 94mm, στα 2,564 μέτρα. Οι αυξημένες διαστάσεις προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στο εσωτερικό για τους επιβάτες, με ο χώρος αποσκευών έχει φτάσει πλέον τα 380 λίτρα, ενώ παράλληλα το βάρος την νέας γενιάς να έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτο.

Skoda-Fabia-IVgen-side

Αυτό σε συνδυασμό με τον συντελεστή οπισθέλκουσας που βρίσκεται στο 0,28 Cd, υπόσχονται χαμηλές καταναλώσεις, χωρίς να έχουμε κάποια επίσημα στοιχεία στα χέρια μας προς το παρόν. Η νέα Fabia υιοθετεί μάλιστα και την τεχνολογία με τα ενεργά flaps στους αεραγωγούς του εμπρός προφυλακτήρα, κάτι που έχουμε δει να χρησιμοποιείται ήδη στην νέα Octavia.

Στον τομέα των κινητήρων θα υπάρχουν 5 διαθέσιμα σύνολα. Θα ξεκινούν από 2 3κύλινδρους ατμοσφαιρικούς κινητήρες MPI 1.000 κυβικών, με αποδόσεις 65 και 80 ίππους αντίστοιχα, οι οποίοι θα συνδέονται με 5-αρι χειροκίνητο κιβώτιο. Στην συνέχεια έχουμε 2 3κύλινδρους Turbo, τεχνολογίας TSI 1.000 κυβικών με αποδόσεις 95 και 110 ίππους, αντίστοιχα. Ο πρώτος θα συνδυάζεται με 5-αρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ ο δεύτερο θα προσφέρεται ή με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με 7-αρι αυτόματο DSG. Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει ένας 1.500άρης TSI με απόδοση 150 ίππους και θα έρχεται αποκλειστικά με 7-αρι αυτόματο κιβώτιο DSG.

Από μεριάς εξοπλισμού και ασφάλειας, η νέα Fabia είναι αρκετά πλουσιοπάροχη. Θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έως και 9 αερόσακων (οι 7 έρχονται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ οι αερόσακοι γονάτων και οι πλαϊνοί των πίσω επιβατών είναι προαιρετικοί). Επίσης για πρώτη φορά, όλα τα καθίσματα εκτός από αυτό του οδηγού, θα μπορούν να συνδεθούν με ISOFIX και θα έχουν προσθήκες και παιδικό κάθισμα. Παράλληλα, μία νέα επιλογή εξοπλισμού είναι το πακέτο Travel Assist, το οποίο προσφέρει αυτοματοποιημένες οδηγικές λειτουργίες, όπως αυτόματο parking assist και ανιχνευτή εμποδίων στάθμευσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...