Με 7άρι αυτόματο η υβριδική έκδοση του Ford Puma

Η ήπια υβριδική έκδοση του Ford Puma μπορεί να συνδυαστεί πλέον με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη

  • -
  • -

Το Ford Puma διατίθεται και σε εκδόσεις που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Το σύστημα EcoBoost Hybrid της Ford χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα για την ανάκτηση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα και τη φόρτιση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου 48 Volt. Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω διαρκούς συνεργασίας με τον κινητήρα για την παροχή πρόσθετης ροπής (υποβοήθηση ροπής) για μείωση της κατανάλωσης ή βελτίωση των επιδόσεων. Πλέον, το Puma θα προσφέρεται και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη, το οποίο σε συνδυασμό με την υβριδική τεχνολογία 48 volt συμβάλλει περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων, αλλά και την κατανάλωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΜΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ FORD PUMA

Παράλληλα, βελτιωμένες είναι οι επιδόσεις του εν κινήσει, με την έκδοση των 125 ίππων με το 7άρι κιβώτιο να είναι 4% ταχύτερο σε σχέση με την μη υβριδική εκδοχή, ενώ η έκδοση με 155 ίππους φτάνει στα 100 km/h σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το νέο αυτόματο κιβώτιο συνεργάζεται με τα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Sport, στο οποίο διατηρεί χαμηλότερη σχέση για πιο σπορ απόκριση στις εντολές του οδηγού, ενώ έχει τη δυνατότητα κατεβάσματος έως και τριών σχέσεων επιτρέποντας ταχύτερες προσπεράσεις όταν απαιτείται μέγιστη επιτάχυνση. Οι εκδόσεις Puma ST-Line X και ST-Line Vignale με το νέο αυτόματο κιβώτιο διαθέτουν επίσης paddles για χειροκίνητες αλλαγές των σχέσεων.

Παράλληλα, το  αυτόματο κιβώτιο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των βέλτιστων στροφών του υβριδικού συστήματος προς όφελος της κατανάλωσης, για αυτό και το Puma EcoBoost Hybrid με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προβλέπεται να βελτιώσει τις εκπομπές CO2 πάνω από 5% συγκριτικά με τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.0L EcoBoost (WLTP).

Τέλος, το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει τη λειτουργία πρόσθετων τεχνολογιών, όπως η δυνατότητα απομακρυσμένης εκκίνησης κινητήρας, αλλά και τη λειτουργία Stop&Go για το Adaptive Cruise Control. Θυμίζουμε, πως το Ford Puma EcoBoost Hybrid με αυτόματο κιβώτιο είναι ένα από τα 17 εξηλεκτρισμένα μοντέλα που θα λανσάρει η Ford στην Ευρώπη πριν από το τέλος της χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...