Ένα ηλεκτρικό μοντέλο εμπνευσμένο από την Corvette C2 και με απόδοση 1.200 ίππων!

Η ιρλανδική Ava σχεδιάζει να αναβιώσει το σχήμα της θρυλικής Corvette C2 και να το συνδυάσει με τις επιδόσεις ενός ηλεκτρικού hypercar

  • -
  • -

H νεοφυής εταιρεία Ava ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο, το οποίο και θα είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Corvette C2 Stingray. Το Hyperclassic, όπως θα ονομάζεται, θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του οποίο η ισχύς θα ξεπερνάει τους 1.200 ίππους! Η ιρλανδική εταιρεία για να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιο της, προσέγγισε δύο θρύλους της αυτοκίνησης, οι οποίοι και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Ο λόγος για τον σχεδιαστή της Stingray, Petter Brock, αλλά και τον Ian Callum σχεδιαστή της Jaguar.

Οι δυο τους δουλεύουν μαζί με την Ava για την αναβίωση της Stingray, με την ιρλανδική εταιρεία να υποστηρίζει ότι αυτό θα είναι απλά το πρώτο κεφάλαιο από μία ιστορία που θα συνεχιστεί με πολλά ακόμα αγαπημένα μοντέλα στο μέλλον. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με το ρετρό χαρακτήρα αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, ενώ ήδη εξελίσσεται από τρεις διαφορετικές ομάδες τεχνικών στη Νεβάδα των ΗΠΑ, στην Ιρλανδία και στη Μ. Βρετανία. Η κίνηση θα μεταδίδεται στο δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς, ενώ η ισχύς θα ξεπερνάει τους 1.200 ίππους, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει έκδοση με ισχύ που να φτάνει έως και τους 2.000 ίππους!

Ακόμα δεν είναι γνωστό πόσα μοντέλα θα κατασκευάσει η Ava συνολικά, αλλά είναι δεδομένο ότι η παραγωγή της θα είναι περιορισμένη, ενώ η τιμή της είναι πιθανό να φτάσει έως και τα δύο εκατομμύρια ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...