Νέο Opel Combo-e Compact Van

Με χώρο φόρτωσης έως 4,4 m3 και ωφέλιμο φορτίο 800 kg

  • -
  • -

Οι διαχειριστές μικρών επιχειρήσεων και οι επαγγελματίες που αναζητούν ένα όχημα μηδενικών ρύπων με ιδιαίτερα αστικό χαρακτήρα θα πρέπει να εξετάσουν την περίπτωση του νέου Opel Combo-e. Εκτός από την κορυφαία αποθηκευτική ικανότητα και το καλύτερο ωφέλιμο φορτίο στην κατηγορία του (έως 4,4 m3 και 800 kg αντίστοιχα), το αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές van του Γερμανού κατασκευαστή μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού, στην έκδοση crew van. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 275 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 50 kWh (WLTP2). Οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία σε περίπου 30 λεπτά έως το 80% της χωρητικότητάς της σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.


Η ολοκληρωμένη γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει από λειτουργίες όπως αναγνώριση κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking). Ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλεια των άλλων χρηστών των δρόμων είναι το Surround Rear Vision, το οποίο βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με δικυκλιστές και πεζούς όταν το όχημα κάνει δεξιά στροφή. Δύο κάμερες διευρύνουν την ορατότητα στο πίσω και πλαϊνό τμήμα του οχήματος.

Το νεότερο μέλος της γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών LCV της Opel διατίθεται σε δύο μήκη. Το Combo-e μήκους 4,40 m, με μεταξόνιο 2.785mm και ικανότητα μεταφοράς φορτίων 3.090mm, προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 800 Kg και χώρο φόρτωσης από 3,3 έως 3,8m3. Επίσης έχει ικανότητα ρυμούλκησης 750 kg – η καλύτερη τιμή στην κατηγορία.

Η μεγάλη XL έκδοση των 4.75 m έχει μεταξόνιο 2.975 mm και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης 4.4m3, ενώ μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως 3,440 mm. Έξι κρίκοι πρόσδεσης φορτίων στο πάτωμα (και τέσσερις ακόμα προαιρετικοί, τοποθετημένοι σε μεσαίο ύψος) ασφαλίζουν τα πάντα στη θέση τους.

Κυρίαρχο κριτήριο επιλογής του νέου Combo-e για πολλούς επαγγελματίες μπορεί να είναι η μεγάλη απόσταση μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών, που επιτρέπει τη μεταφορά  μιας ευρωπαλέτας (η έκδοση XL μπορεί να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες, σε σειρά). Φορτία μεγάλου μήκους μπορούν να μεταφέρονται σε όρθια θέση με το προαιρετικό παράθυρο οροφής.

Εκτός από φορτία, το Combo-e μπορεί να μεταφέρει και προσωπικό. Βασισμένο στην έκδοση XL, το crew van χωρά άνετα τέσσερις επιβάτες και τον οδηγό, ενώ φορτία και εξοπλισμός αποθηκεύονται με ασφάλεια πίσω από το διαχωριστικό. Ένα ‘παράθυρο’ στο διαχωριστικό επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

front


Με ισχύ 100 kW (136 hp) και ροπή 260 Nm από το σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Combo-e μπορεί να επιταχύνει από 0 - 100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 km/h. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη αυξάνει περαιτέρω την απόδοση. Χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας 50 kWh στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με την αγορά και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν ισχυρό, τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7.4 kW στο βασικό εξοπλισμό του.

Το νέο Combo-e αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων το φθινόπωρο, και θα πλαισιώσει το νέο Vivaro-e ως το νεότερο μέλος της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών LCV της Opel. Το επόμενο νέο μοντέλο, το νέο Movano-e, αναμένεται επίσης μέσα στο 2021. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας θα είναι ηλεκτρική μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η Opel έχει δεσμευθεί να προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με κάθε σειρά επιβατικού και επαγγελματικού μοντέλου της μέχρι το 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...