Επταθέσιο υβριδικό Kia Sorento: Χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με ηλεκτρική αυτονομία 57 km

Το plug-in SUV κατασκευάζεται στην Κορέα και συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση

  • -
  • -

Στις αρχές του 2021 θα αρχίσουν στην Ευρώπη οι πωλήσεις του Sorento PHEV, του μεσαίου SUV που φορτίζει την μπαταρία του στην πρίζα. Θα εισάγεται από την Κορέα, όπου άρχισε η παραγωγή του.

Η Kia ανακοίνωσε τα κύρια χαρακτηριστικά του, όπως η ηλεκτρική αυτονομία (έως 57 km σε μεικτό κύκλο και έως 70 km στην πόλη) και οι εκπομπές CO2 (38 gr/km στον κύκλο WLTP). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Και βέβαια, όπως όλα τα Kia, συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση για 7 έτη ή 150.000 km.

To Sorento PHEV εφοδιάζεται με μπαταρία 13,8 kWh, που θα μπορεί να φορτίζει στο πανευρωπαϊκό δίκτυο φορτιστών 160.000 σημείων, μέσω της υπηρεσίας KiaCharge που είναι διαθέσιμη με μηνιαία συνδρομή.

Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει τον 1.6 T-GDi βενζίνης (180 ίππων και 265 Nm ροπής) και ηλεκτρικό μοτέρ (91 ίππων και 304 Nm ροπής). Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 265 PS και η ροπή σε 350 Nm. Η κίνηση περνά μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων στους εμπρός ή όλους τους τροχούς, ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...