Ακόμα ένα ηλεκτρικό SUV από την Κίνα για την Ευρώπη!

Ονομάζεται Xpeng G3 και έκανε απόβαση στη Νορβηγία

  • -
  • -

Η Xpeng ξεκίνησε την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά, και αυτή της Νορβηγίας είναι η πρώτη που παρέλαβε 100 αυτοκίνητα. Το εντυπωσιακής σχεδίασης αμιγώς ηλεκτρικό G3, έκανε απόβαση στo Όσλο και τα κινέζικα SUV παραδόθηκαν στους κατόχους τους σε 28 πόλεις της σκανδιναβικής χώρας. Η Xpeng μπορεί να επικεντρώνει ακόμα και σήμερα την προσοχή της στην αγορά της Κίνα, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως πραγματοποιεί τα πρώτα δειλά της βήματα και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η κινέζικη εταιρεία ενδιαφέρεται για αγορές που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ζήτηση, γνωρίζουν την αποδοχή του κοινού, ενώ υπάρχουν και οι ανάλογες δομές υποστήριξης. Μάλιστα, μέσα στον επόμενο χρόνο η Xpeng θα παρουσιάσει ακόμα ένα μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά, και συγκεκριμένα το αμιγώς ηλεκτρικό σπορ σεντάν P7.

Το κόστος κτήσης του G3 ξεκινάει στη Νορβηγία από τα 33.700 ευρώ. Η σχεδίαση του είναι εντυπωσιακή, ενώ η αυτονομία των 520 km το καθιστά εξαιρετικά πρακτικό. Παράλληλα, διαθέτει όλα τα απαραίτητα σήμερα συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Μάλιστα, σημειώστε πως όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την τεχνική ομάδα της Xpeng στις εγκαταστάσεις της κινέζικης εταιρείας, κάνοντας επίδειξη τεχνογνωσίας.

Η Xpeng ιδρύθηκε το 2015 και παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο το Δεκέμβριο του 2020. Από τότε μέχρι και σήμερα, έχει πουλήσει 21.341 ηλεκτρικά μοντέλα, παρουσιάζοντας μία αύξηση πωλήσεων που άγγιξε το 87%. Τον Αύγουστο που πέρασε, η κινέζικη εταιρεία έκανε και την είσοδο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στοιχεία που της απέφερε περίπου 1.7 δις δολάρια για επενδύσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...