Το νέο Citroen C5 Aircross PHEV στην Ελλάδα: Δες πόσο κοστίζει

Με ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 55 km

  • -
  • -

Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι το πρώτο βήμα στην πορεία εξηλεκτρισμού της Citroen, η οποία στοχεύει να διαθέτει μια ηλεκτρική πρόταση σε ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2025. Αποτελώντας την κορυφή της γκάμας της Citroen, το νέο SUV προσφέρει μια εκτεταμένη εμπειρία βιώσιμης μετακίνησης για πραγματική ευελιξία χρήσης. Η απόλαυση της οδήγησης σε ηλεκτρική λειτουργία, κατάλληλη για καθημερινές διαδρομές, χωρίς άγχος και με αυτονομία έως 55 km σε κύκλο WLTP, χάρη στην μπαταρία των 13,2 kWh, διευκολύνει την πρόσβαση σε αστικές περιοχές όπου υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων, ενώ συνδυάζεται ανά πάσα στιγμή με την ελευθερία που προσφέρει ο βενζινοκινητήρας, για μεγαλύτερες διαδρομές.

Κάτω από το καπό ένας 4-κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων PureTech με ισχύ 180 ίππους, προδιαγραφών Euro 6, συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW (110 ίππων), ο οποίος είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του εξηλεκτρισμένου e-EAT8 αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, με την συνδυαστική ισχύ του συστήματος να φτάνει τους 225 ίππους και τα 320 Nm ροπής.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής της κίνησης είτε συνδυάζοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς μάλιστα εκπτώσεις στον τομέα των επιδόσεων, αφού η διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύς προσφέρει μία μέγιστη τελική ταχύτητα της τάξης των 135 km/h. Σε αυτήν την λειτουργία περιορίζεται και ο θόρυβος, για τον οποίο έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα (π.χ. ηχομονωτικά εμπρός κρύσταλλα). Παράλληλα, με δεδομένες τις μηδενικές εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία αυτή, το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας, που είναι ανοιχτές μόνο για τα οχήματα μηδενικών ρύπων - ZEV (Zero Emissions Vehicles).

interior


Η φόρτιση της μπαταρίας είναι τώρα γίνεται ευκολότερη (από 2 έως 7 ώρες) και μπορεί να προγραμματιστεί προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από το μειωμένο τιμολόγιο του ρεύματος, χρησιμοποιώντας είτε την κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε την εφαρμογή για κινητά My Citroen. Φυσικά από το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό της Citroen δεν λείπουν τα 20 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Μεταξύ δε αυτών, ιδιαιτέρως χρήσιμο είναι το Highway Driver Assist (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Χάρη στην σωστή εργονομική διάταξη που έχει γίνει, με την μπαταρία να βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα, οι διαθέσιμοι χώροι παραμένουν ανεπηρέαστοι, με το χώρο αποσκευών να κυμαίνεται ανάμεσα στα 460 με 600 λίτρα (ανάλογα την θέση των καθισμάτων).

Συνδυάζοντας άνεση, high-end τεχνολογία και ανταγωνιστικό κόστος χρήσης, το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid διατίθεται για παραγγελία στη χώρα μας σε τιμές που ξεκινούν από 43.500 €, σε τρεις εκδόσεις– “Feel”, “Shine” και “Shine Pack”.

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...