Jaguar F-Pace SVR: Με 550 ίππους! (video)

Η νέα F-Pace SVR είναι πανίσχυρη, δυναμική, ενώ φυσικά διακρίνεται για την πολυτέλεια μίας Jaguar

  • -
  • -

Η κορυφαία έκδοση της F-Pace με τα διακριτικά SVR είναι ισχυρότερη από ποτέ, με σχεδίαση που ενισχύει τα δυναμικά της χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να παύει να ξεχωρίζει για την πολυτέλεια που διακρίνει τα μοντέλα της Jaguar. H προηγούμενη γενιά γνώρισε μεγάλη αποδοχή και δεν είναι τυχαίο πως αποτέλεσε το μοντέλο της σειράς SV με τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο! Σήμερα, οι αλλαγές στη νεότερη γενιά είναι συγκεκριμένες, αλλά βελτιώνουν την κορυφαία έκδοση του βρετανικού SUV σε κάθε επίπεδο.

Η νέα F-Pace SVR θα διατίθεται αποκλειστικά με τον 8κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 5.000 cc, ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και 700 Nm ροπής. Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 km/h από στάση, απαιτούνται μόλις 4 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 286 km/h. Διαφοροποιημένα είναι τα προγράμματα οδήγησης, με το sport mode να προσφέρει καλύτερη απόκριση στο γκάζι, βελτιωμένη αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, πιο σφικτή ρύθμιση της ανάρτησης, αλλά και πιο έντονο ήχο από την εξάτμιση. Νέο είναι και το Dynamic Launch, το οποίο και της χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις κατά την επιτάχυνση από στάση.

Τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ έχουν εξελιχθεί και σεταριστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε εκτός από την ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών της, να έχει αυξηθεί και το επίπεδο άνεσης. Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει θηριώδεις δίσκους διάστασης 395 mm και 396 mm εμπρός – πίσω, ενώ σε συνδυασμό με το νέο αεροδυναμικό πακέτο ψύχονται καλύτερα και έχουν βελτιωμένη απόδοση. Ο 5λιτρος κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων της Jaguar, έχοντας μάλιστα ενισχυθεί για να διαχειριστεί τη ροπή των 700 Nm ροπής. Παράλληλα, η SVR προσφέρεται με το σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive, αλλά και το ηλεκτρονικό ενεργό πίσω διαφορικό της Jaguar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ JAGUAR F-PACE

Η σχεδιαστική της φιλοσοφία είναι αντίστοιχη με τις τεχνικές της προδιαγραφές. Το νέο πακέτο δεν βελτιώνει μόνο την αισθητική της κορυφαίας F-Pace, αλλά και τον αεροδυναμικό συντελεστή της. Το σύνολο αποπνέει δυναμισμό και αναδεικνύει τα σπορτίφ χαρακτηριστικά της, ενώ πολλά στοιχεία παραπέμπουν στην XE SV Project 8. Οι τροχοί των 22 ιντσών έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την SVR, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι τέσσερις εξατμίσεις στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια συνδυάζεται με σπορ πινελιές. Τα υλικά κατασκευής είναι κορυφαία, με το δέρμα να συνδυάζεται αρμονικά με τη χρήση αλκαντάρα στις πόρτες και το ταμπλό. Το λογότυπο SVR δεσπόζει σε αρκετά σημεία, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής στη κεντρική κονσόλα σε καλωσορίζουν στην ψηφιακή εποχή. Φυσικά, είναι απόλυτα συνδεδεμένη και εφοδιασμένη με όλες τις σύγχρονες και απαραίτητες τεχνολογίες, όπως και τη νεότερη γενιά του Pivi Pro infotainment.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...