Αυτό είναι το νέο Citroen C1 Jean-Charles de Castelbajac

Το C1 JCC+ συνδυάζεται με τον κινητήρα VTi 1 λίτρου, των 72 ίππων

  • -
  • -

Είναι η τρίτη καλλιτεχνική συνάντηση της Citroën και του Γάλλου σχεδιαστή μόδας Jean-Charles de Castelbajac. Αυτή τη φορά "καμβά" αποτέλεσε το αυτοκίνητο πόλης της γαλλικής εταιρίας και συνδυάζει αυτοκίνηση, μόδα και καλλιτεχνική προσέγγιση. Η γκάμα του ανανεωμένου C1, έχει πλέον μια ακόμα έκδοση στην οποία η πολυχρωμία και οι ξεκάθαρες γραμμές του αμαξώματος, αναμιγνύονται με την καλλιτεχνική έμπνευση προς τέρψιν όλων όσων δουν το μοντέλο της Citroën.

Το C1 JCC+ προβάλλει με χαρακτηριστικό τρόπο τα νεανικά και trendy χρώματα που ο Jean-Charles de Castelbajac λατρεύει: Κόκκινο για το πάθος, Μπλε για την ελπίδα και ακτινοβόλο Κίτρινο. Είναι μια σφραγίδα καλλιτεχνικής διάθεσης και πάθους για μόδα, με έξτρα φρεσκάδα. Τόσο στην καμπίνα όσο και στο αμάξωμα, το “άγγιγμα” του σχεδιαστή, γίνεται ορατό μέσα από τις πολύχρωμες επεμβάσεις του, δίνοντας στο μικρό αυτοκίνητο πόλης έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Το ξεχωριστό στυλ του Citroën C1 JCC+ εξωτερικά οφείλεται στα εξής:

  • Μαύρη απόχρωση οροφής
  • Σκούρα φιμέ πίσω παράθυρα και παρμπρίζ
  • Μαύρες λεπτομέρειες στα φτερά
  • Μαύρες ζάντες αλουμινίου 15’’
  • 5 ειδικές αποχρώσεις για το αμάξωμα: Lipizan White, Gallium Grey, Carlinite Grey, Caldera Black και Scarlet Red
  • Κόκκινα καλύμματα καθρεπτών
  • Μπλε κέντρα τροχών
  • Κίτρινα διακοσμητικά στις πίσω κολώνες

Αντίστοιχα, αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό της καμπίνας. Εδώ έχουμε κεντημένα λογότυπα “JCC x chevrons” στα εμπρός προσκέφαλα και τα πατάκια, ενώ ιδιαίτερα χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταμπλό, αεραγωγούς και πλαίσια οθόνης και επιλογέα ταχυτήτων.

Πλούσιος είναι και ο βασικός εξοπλισμός του C1 JCC+, ο οποίος συμπεριλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ με Mirror Screen, περιοριστή ταχύτητας, Hill Start Assist, κάμερα οπισθοπορείας και προαιρετικά keyless entry.

Ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στην ακτίνα κύκλου στροφής 4.80 m, το C1 JCC+ έχει μήκος 3.46 m και οι διαστάσεις του είναι ιδανικές για τις αστικές περιοχές. Χάρη στις compact διαστάσεις και το περιορισμένο βάρος του, ο 3-κύλινδρος κινητήρας VTi 72 hp  προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Επιπλέον, προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις στον τομέα της κατανάλωσης (3,7lt/100km), όπως και σε αυτόν των εκπομπών CΟ2 (85 g/km) και είναι σύμφωνος με τις επιταγές της νόρμας Euro 6 περί εκπομπών ρύπων.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...