Μία και έξω: H Ferrari Omologata δημιουργήθηκε για Ευρωπαίο πελάτη της ιταλικής μάρκας

Δανείζεται από την 812 Superfast μόνο το παρμπρίζ και τα φώτα. Όλα τα υπόλοιπα σχεδιάστηκαν από την αρχή

  • -
  • -

Λίγο πάνω από δύο χρόνια χρειάστηκαν στην Ferrari για να ολοκληρώσουν το project με την one-off Omologata. Από τη στιγμή που παρουσίασαν στον – αγνώστων λοιπών στοιχείων – Ευρωπαίο πελάτη της μάρκας τα πρώτα σκίτσα, μέχρι να δημιουργήσουν αυτό το αποκλειστικό V12 μοντέλο, ισχύος 800 ίππων. Πρόκειται για τη δέκατη one-off Ferrari με V12 στο εμπρός μέρος, από την P450 Superfast Aperta του 2009 μέχρι σήμερα.

Με το shakedown να πραγματοποιείται στην πίστα δοκιμών του Fiorano, η Omologata είναι έτοιμη να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος ένας θεός ξέρει πόσα χρήματα εκταμίευσε για την αποκτήσει. Χρειάστηκαν βέβαια αρκετά μπρος-πίσω, ώστε να βρεθεί η ισορροπία στα «θέλω» του πελάτη και τα «πρέπει» των σχεδιαστών της εταιρείας. Η τελευταία… πινελιά ήταν η συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου, τριπλής στρώσης, που ονομάζεται Rosso Magma.

Μπορεί να βασίζεται στην 812 Superfast, από την οποία δανείζεται το παρμπρίζ και τα φωτιστικά σώματα, όμως σχεδιαστικά οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Ιδιαίτερο είναι και το εσωτερικό, με επενδύσεις από δέρμα και ύφασμα Jeans Aunde και αγωνιστικές ζώνες 4 σημείων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...