Όλες οι αλλαγές του νέου Hyundai Kona! (video)

Η Hyundai αποκάλυψε το αναβαθμισμένο Hyundai Kona, το οποίο πλέον θα προσφέρεται και σε έκδοση N Line

  • -
  • -

Τρία χρόνια μετά από την παρουσίαση του, το Hyundai Kona υπέστη ένα φρεσκάρισμα με στόχο να μείνει επίκαιρο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των SUV. Δεν είναι υπερβολή πως το κορεάτικο μοντέλο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά και δεν είναι τυχαίο πως από το 2017 όταν και παρουσιάστηκε, οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τις 228.000 έως σήμερα. Η αναβάθμιση του δεν περιορίζεται σε αισθητικές παρεμβάσεις, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως πλέον θα διατίθεται και σε έκδοση N Line, αναδεικνύοντας τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ακολουθώντας το εξηλεκτρισμό της γκάμας του Kona, δίπλα στην ηλεκτρική και την υβριδική έκδοση τοποθετούνται σήμερα κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας!

 

Διακριτικές παρεμβάσεις

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Hyundai Kona εξαρχής ήταν ριζοσπαστική και επαναστατική. Το τολμηρό εγχείρημα της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας γνώρισε την καθολική αναγνώριση του αγοραστικού κοινού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο το σχεδιαστικό τμήμα της Hyundai δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Αυτές εντοπίζονται στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και στα διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED. Πινελιές αλουμινίου χαμηλά και νέες εισαγωγές τροφοδοτούν με αέρα τον κινητήρα, αλλά και χαρίζουν περισσότερο σπορ εικόνα. Τον SUV χαρακτήρα του ενισχύουν τα πλαστικά προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα, ενώ το νέο Kona θα διατίθεται και με νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου σε διάσταση 17 και 18 ιντσών. Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά τις παρεμβάσεις στο αναβαθμισμένο Kona, έχει αυξηθεί το μήκος του κατά 40mm σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

 

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής

Στο εσωτερικό ακολουθήθηκε η πεπατημένη που προτάσσει η εποχή, αφήνοντας πίσω το «αναλογικό» του παρελθόν. Έτσι, στο κέντρο δεσπόζει η ευμεγέθης οθόνη αφής, η οποία εφάπτεται στην κονσόλα. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός, διάστασης 10,25 ιντσών, τον οποίο μάλιστα είδαμε για πρώτη φορά στο νέο i20. Καινούργιος είναι και ο φωτισμός του εσωτερικού, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά και χρωματισμοί που αναδεικνύουν το νεανικό του χαρακτήρα. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το νέο Kona εφοδιάζεται με τη νεότερη γενιά των τεχνολογιών της Hyundai. Σε αυτή την περίπτωση προσφέρεται προαιρετικά και με μία καινούργια οθόνη αφής διάστασης 10,25 ιντσών. Στο βασικό εξοπλισμό το νέο Kona διαθέτει οθόνη 8ιντσών, αναβαθμισμένο Android Auto και Apple Car Play, το οποίο μάλιστα είναι ασύρματο και δεν χρειάζεται η χρήση καλωδίου για να χρησιμοποιηθούν οι λειτουργίες του. Τέλος, το ανανεωμένο Kona είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως έξυπνο σύστημα πλοήγησης, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και τυφλών σημείων, προειδοποίησης προπορευόμενου αυτοκινήτου, διατήρησης λωρίδας και αυτόματου φρεναρίσματος με αισθητήρα για πεζούς και ποδηλάτες.

 

Νέα μηχανικά σύνολα!

Η αναβαθμισμένη γενιά του νέου Hyundai Kona θα προσφέρεται με μία σειρά κινητήρων, που συνδυάζουν επιδόσεις και αποδοτικότητα. Στην κορυφή συναντάμε την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 1.600cc με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που αποδίδει 198 ίππους! Αυτή η κινητήρα μονάδα συνδυάζεται τόσο με σύστημα μετάδοσης και στους τέσσερις τροχούς, ενώ παραδοσιακά διατίθεται και ως προσθιοκίνητο. Ο 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας των 136 ίππων θα προσφέρετα με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, βελτιώνοντας τα αποδοτικά του χαρακτηριστικά, ενώ το ίδιο σύστημα τοποθετήθηκε και στον υπερτροφοδοτούμενο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης των 120 ίππων. Η υβριδική έκδοση θα εξακολουθεί να διατίθεται και στη νεότερη γενιά του Kona διατηρώντας ακριβώς τα ίδια μηχανικά μέρη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την ηλεκτρική έκδοση. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι βελτιώσεις έχει δεχθεί και η ανάρτηση, με τη ρύθμιση αμορτισέρ και ελατηρίων να έχει διαφοροποιηθεί, την ώρα που νέες είναι και οι αντιστρεπτικές.

Με τις ευλογίες του «Ν Division»

Το Kona N θα παρουσιαστεί λίαν συντόμως, με τις περιποιήσεις του τμήματος «Ν» να αναμένεται να προσδώσουν εκρηκτικό χαρακτήρα στο κορεάτικο SUV. Μέχρι τότε, η Hyundai θα διαθέτει το ανανεωμένο Kona και σε έκδοση N Line, με τονισμένα τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις εντοπίζονται στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, τους τονισμένους θόλους και τις νέες ζάντες αλουμινίου. Το εμπρός καπό φιλοξενεί αεραγωγούς, ενώ πίσω ξεχωρίζει από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Αντίστοιχες πινελιές συναντάμε και στο εσωτερικό, με μεταλλικά πεντάλ, νέο τιμόνι με χοντρή στεφάνη, τύπου μπάκετ καθίσματα και το σήμα N στον επιλογέα ταχυτήτων.

Το νέο Hyundai Kona αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τα τέλη του έτους, ενώ οι υβριδική και η ηλεκτρική έκδοση από τις αρχές του νέου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...