Skoda Slavia: Η διθέσια, κάμπριο έκδοση του Scala

Οι σπουδαστές της Skoda Academy άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη δημιουργώντας ένα πρωτότυπο… χάρμα οφθαλμών

  • -
  • -

Το έβδομο στη σειρά πρωτότυπο αυτοκίνητο δημιούργησαν οι θαυματουργοί σπουδαστές της Skoda Academy. Ο λόγος για το Skoda Slavia, μια spyder έκδοση του νέου hatchback της μάρκας, Scala.

Το μοντέλο σχεδιάστηκε από 31 εκπαιδευόμενους και κατασκευάστηκε έχοντας ως βάση το Scala, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο  τιμής στην επέτειο των 125 χρόνων από την ίδρυση της Skoda Auto. Η ονομασία, Slavia, δεν προήλθε από… παρθενογένεση, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί από τους ιδρυτές της SKODA, Václav Laurin και Václav Klement.

To πρωτότυπο αυτοκίνητο ξεχωρίζει για την πληθώρα κοφτών γραμμών, ενώ είναι εμπνευσμένο από το Skoda 1100 OHC, ένα σπορ concept car που παρουσιάστηκε το 1957, όντας ένα διθέσιο αγωνιστικό ανοιχτού τύπου.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SKODA SCALA ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ

To πρωτότυπο αγωνιστικό Skoda 1100 OHC

Για να μετατραπεί το Scala σε Slavia χρειάστηκε να υποβληθεί σε ποικίλες επεμβάσεις. Ενδεικτικά, ενισχύθηκε το κάτω μέρος του αμαξώματος, αφαιρέθηκε η οροφή και συγκολλήθηκαν οι πίσω πόρτες. Ακόμη, προκειμένου να διαφοροποιηθεί η ροή αέρα πάνω από το όχημα, εξελίχθηκε ένα ειδικό κάλυμμα με χαρακτηριστικές αεροδυναμικές καμπύλες πίσω από τα καθίσματα που καταλήγουν σε ένα εξίσου νέο κάλυμμα του χώρου αποσκευών, με ενσωματωμένη πίσω αεροτομή.

 Οι μαθητές έδωσαν εστίασαν στις καθαρές μεταβάσεις προέρχονται από το Kodiaq RS, ενώ το σύστημα φρένων και οι πλήμνες τροχών προέρχονται από το Octavia RS. Ο επανασχεδιασμένος χώρος κάτω από το δάπεδο φιλοξενεί ένα τροποποιημένο σύστημα εξαγωγής.

Στο τιμόνι του πρωτότυπου έκατσε ο Jan Kopecky, παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι στη WRC2 το 2018 με τη Skoda, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε ο Jan Hlousek.

Σημειώνεται πως το SKODA ACADEMY συνιστά έναν θεσμό που δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά σε ένα χώρο που τους συναρπάζει, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...