Τι αλλάζει στα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque!

Η Land Rover ανανεώνει τα Discovery Sport και Range Rover Evoque, εφοδιάζοντας τα και με κινητήρες ντίζελ ήπιας υβριδικής τεχνολογίας

  • -
  • -

Η Land Rover παρουσίασε και επίσημα τα ανανεωμένα Discovery Sport και Range Rover Evoque, εφοδιάζοντας τα με νέους, σύγχρονους και φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες, αναβαθμισμένο infotainment, αλλά και ειδικό πακέτο εξοπλισμού. Η σημαντικότερη για τα MY2021 και των δύο μοντέλων εντοπίζεται κάτω από το εμπρός καπό. Πρόκειται για το νέο πετρελαιοκίνητο δίλιτρο σύνολο, το οποίο κάνει χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με ένα σύστημα 48V και ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Στην αρχική έκδοση, την D165, η απόδοση του αγγίζει τους 163 ίππους και τα 380 Nm ροπής, ενώ προσφέρεται ως προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο, με προαιρετικό το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων. Οι εκπομπές ρύπων είναι 156g/km για το Evoque, και 163 g/km για το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Discovery Sport.



Στην έκδοση D200, η ισχύς σκαρφαλώνει στους 204 ίππους, ενώ η ροπή στην εντυπωσιακή τιμή των 430 Nm! Η συγκεκριμένη εκδοχή συνδυάζεται αποκλειστικά με μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς και μόνο με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση επιτρέπει στο Discovery Sport να πραγματοποιεί το 0-100km/h σε 8,6 sec, ενώ στο Evoque σε 7,9 sec. Σημειώστε, πως στην περίπτωση του Discovery Sport συναντάμε ακόμα μία έκδοση, την P290 με τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα να αποδίδει 290 ίππους και 400 Nm ροπής. Αυτή η εκδοχή εφοδιάζεται με το εννιάρι αυτόματο κιβώτιο και διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Black Edition.



Η γκάμα του Evoque εξοπλίζεται με νέα επίπεδο εξοπλισμού, προσφέροντας ελαστικά σε διάσταση 21 ιντσών, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED, ενώ επιπλέον μπορεί κανείς να επιλέξει δερμάτινο σαλόνι, θερμαινόμενο τιμόνι, πανοραμική οροφή και πολλά ακόμα. Αμφότερα τα μοντέλα της Land Rover, διαθέτουν το νέο σύστημα infotainment Pivi Pro στο βασικό τους εξοπλισμό, το οποίο είναι σημαντικά αναβαθμισμένο και προσφέρει μία σειρά από ασύρματες λειτουργίες. Τέλος, καινούργιο είναι και το σύστημα εξαερισμού, το οποίο φιλτράρει τον αέρα πριν περάσει στην καμπίνα των επιβατών! Και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα για παραγγελία, ενώ στη χώρα μας αναμένονται τον επόμενο μήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...