Η νέα ηλεκτρική Jaguar που θα απειλήσει την ‘παντοκρατορία’ του Tesla Model 3

Θα παντρεύει SUV και σεντάν στοιχεία

  • -
  • -

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Jaguar στο Castle Bromwich, μετά τη λήψη των ηνίων της Jaguar Land Rover από τον Thierry Bollore.

Ο 57χρονος Γάλλος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με τα επόμενα βήματα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το ειδησεογραφικό μέσο AutoExpress να ισχυρίζεται πως θεμελιώδη λίθο αναμένεται ν’ αποτελέσει ο πλήρης εξηλεκτρισμός της.

Στο πλαίσιο αυτό, φουντώνουν οι φήμες περί λανσαρίσματος ενός νέου 100% ηλεκτρικού compact μοντέλου που θα συνιστά… απειλή για το Tesla Model 3 οι πωλήσεις του οποίου ξεπερνούν τις συνδυαστικές των Jaguar XE και XF.

Η προσπάθεια της Jaguar για ντεμαράζ θα γίνει, λοιπόν, μέσω ενός αυτοκινήτου το όποιο σχεδιαστικά θα παντρεύει τα στοιχεία ενός σεντάν με εκείνα ενός SUV. Μάλιστα, θα βασιστεί στην τεχνική του ομίλου JLR “Modular Longitudinal Architecture" (MLA), η οποία θα χαρίζει στο μοντέλο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, καθώς και περαιτέρω χώρο για την τοποθέτηση των μπαταριών.

 Η προαναφερθείσα αρχιτεκτονική θα αξιοποιηθεί και για τον ηλεκτρισμό της υπόλοιπης γκάμας της Jaguar -όπως αντικατάσταση των SUV, E-Pace και F-PACE- γεγονός που θα επιφέρει την εξοικονόμηση πόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autoexpress, φιλοσοφικός πυρήνας των ανθρώπων της μάρκας είναι να προσδώσουν στο μοντέλο ένα «πολυτελές ήθος» χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στις επιδόσεις.

Τέλος, οργιάζει η φημολογία αναφορικά με το λανσάρισμα μιας ακόμη μικρότερης Jaguar, η οποία θα αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας της μάρκας με τη BMW. Οι δύο εταίροι ήδη εργάζονται από κοινού για την κατασκευή μπαταριών, ενώ αναμένεται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και στον τομέα των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...