Οι αλλαγές στην ανανεωμένη Mercedes-Benz E-Class

Με πλήρη γκάμα αμαξωμάτων και 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα για τους τετρακύλινδρους βενζίνης και diesel

  • -
  • -

H E-Class αποτελεί «πυλώνα» της Mercedes-Benz διεθνώς και άρα η μάρκα από τη Στουτγάρδη φροντίζει να την… προικίζει με τα πιο σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Η ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου μοντέλου, λανσάρεται αυτή την περίοδο στην ευρωπαϊκή αγορά, οπότε ας θυμηθούμε ποιες είναι οι κυριότερες αλλαγές.

Η 10η γενιά της E-Class είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις sedan, coupe, cabriolet, estate και All-Terrain (crossover), ενώ για την αγορά της Κίνας υπάρχει και παραλλαγή με μακρύ μεταξόνιο. Η βασική έκδοση φέρει το αισθητικό πακέτο Avantgarde Line με το αστέρι τοποθετημένο στο κέντρο της μάσκας. Η έκδοση AMG Line έχει νέο προφυλακτήρα στα πρότυπα της AMG Performance, για ακόμη πιο σπορ look. Επιπλέον, οι εκδόσεις Avantgarde, AMG Line και All-Terrain έχουν «φουσκώματα» στον προφυλακτήρα. Αλλαγές έχουν γίνει και στον πίσω προφυλακτήρα και στα πίσω φώτα.

Στην καμπίνα των επιβατών έχουν επιλεγεί νέα χρώματα και επενδύσεις, με στόχο ένα πιο φωτεινό και ταυτόχρονα πολυτελές εσωτερικό. Νέο είναι το τιμόνι της E-Class, με δερμάτινη επένδυση στις πολυτελείς εκδόσεις και σε Supersport παραλλαγή στις πιο σπορ.

Για πρώτη φορά, οι 2λιτροι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης (M 254) και πετρελαίου (OM 654 M) εφοδιάζονται με το δεύτερης γενιάς 48βολτο mild hybrid σύστημα, το οποίο φέρει γεννήτρια-μίζα ISG και αποδίδει επιπλέον 20 ίππους και 200 Nm ροπής. Το σύστημα αυτό κάνει την εμφάνισή του και στους 6κύλινδρους βενζίνης. Παράλληλα, οι εκδόσεις sedan και estate διατίθενται σε plug-in hybrid παραλλαγές.

Και βέβαια, E-Class χωρίς μακρά λίστα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, δεν γίνεται:

Active Distance Assist DISTRONIC

Active Stop-and-Go Assist

Active Steering Assist

Active Brake Assist

Active Blind Spot Assist

Υποβοήθηση παρκαρίσματος με κάμερα 360°

Τέλος, το σύστημα συναγερμού URBAN GUARD προστατεύει την E-Class από βάνδαλους και επίδοξους κλέφτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...