Hyperion XP-1: Το νέο supercar που κινείται με υδρογόνο θα παρουσιαστεί μέσα στον Αύγουστο

Υπόσχεται αυτονομία, διάρκεια ανεφοδιασμού, αντοχή στο χρόνο, αλλά και ανακυκλωσιμότητα, που όμοια τους δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Αν και προοριζόταν να παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, τα γεγονότα που πλήτουν τους τελευταίους μήνες τον πλανήτη άλλαξαν τα σχέδια. Δεν πειράζει όμως, καθώς σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πλησιάζουμε στην παρουσίαση του υδρογονοκίνητου supercar Hyperion XP-1, η οποία πρόκειται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα.

Το Hyperion XP-1 θα κινείται από ένα κινητήρα υδρογόνου, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή “θα ανοίξει ένα νέο μέτωπο στις τεχνολογίες αυτοκινήτου”. Η εταιρία από την Καλιφόρνια δηλώνει πως το πρώτο της αυτοκίνητο θα είναι ταχύτερο από πολλά νέα sportscars. Ταυτόχρονα θα προσφέρει αυτονομία, διάρκεια ανεφοδιασμού, αντοχή στο χρόνο, αλλά και ανακυκλωσιμότητα, που όμοια τους δεν έχουμε ξανασυναντήσει, ειδικά σε σύγκριση με τα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα.

“Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με το λανσάρισμα του Hyperion, καθώς θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο όλα τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν οι μονάδες ισχύος που κινούνται με υδρογόνο” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Angelo Kafantaris. “Ως το στοιχείο με την περισσότερη αφθονία στο σύμπαν, οι δυνατότητες που έχει το υδρογόνο είναι σχεδόν απεριόριστες.” συνέχισε.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα teaser βίντεο που δημοσίευσαι ο κατασκευαστής, αν και δεν δείχνει πουθενά το ίδιο το αυτοκίνητο. Για την πλήρη εικόνα θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα ακόμα μήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...