Αυτή είναι η νέα Porsche 911 Turbo! (video)

Κάτω από το μοτέρ σταβλίζονται 32 επιπλέον ίπποι, ενώ η τελική της ανέρχεται σε 320 km/h

  • -
  • -

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της νέας Porsche 911 Turbo S, η πολυτελής γερμανική φίρμα… ρίχνει λίγο τους τόνους «τραβώντας» την κουρτίνα στην πιο γήινη 911 Turbo, σε coupe και cabriolet αμάξωμα.

Βέβαια, ο επιθετικός προσδιορισμός «γήινη» ενδεχομένως να προβάλλει ολίγον... άτοπος εφόσον κρίνουμε το μοντέλο από τις επιδόσεις του, πόσω μάλλον όταν η τελική ανέρχεται σε 320 km/h και για το 0-100 km/h απαιτείται ο ίδιος χρόνος με την “S”, ήτοι 2,7 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τον προκάτοχό της δε, το νέο μοντέλο εμφανίζεται 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερο.

 

Περί ροπής ο λόγος, αυτός αντιστοιχεί σε 750 Nm, ενώ για την μετάδοση φροντίζει ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. Για τους παραπάνω αριθμούς τα εύσημα αποδίδονται κυρίως στο εξακύλινδρο μοτέρ των 3,8 λίτρων, απόδοσης 580 ίππων – αυξημένοι κατά 32 ps συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Όπως η Porsche 911 Turbo S, έτσι και η… απλή Turbo, διατίθεται, ως στάνταρ, με το σύστημα ανάρτησης PASM απολαμβάνοντας ευελιξία και άνεση, ενώ προαιρετικά προσφέρεται σπορ πλαίσιο το οποίο «χαμηλώνει» το αυτοκίνητο κατά 10mm.Κοινό παρονομαστή στα δύο μοντέλα, επίσης, συνιστά το ενεργό σύστημα τετρακίνησης Traction Management (PTM), επιφορτισμένο με την ικανότητα να παρέχει ακόμη περισσότερη ισχύ στις τέσσερις ρόδες.

Σχεδιαστικά, τέλος, οι ομοιότητες με την “S” είναι καταφανείς, με αιχμή του δόρατος τους αυξημένους κατά 1,8 και 0,78 ίντσες μπροστινούς και πίσω τροχούς αντίστοιχα. Αναζητώντας διαφορές, αυτές γίνονται αντιληπτές ατενίζοντας τις εξατμίσεις όπου αυτές τις Turbo είναι εμφανώς πιο… τετραγωνισμένες σε σχέση με την “S”. Βάζοντας στη σύγκριση τo απερχόμενο μοντέλο, που μας συστήθηκε το 2017, οι εντονότερες διαφοροποιήσεις παρατηρούνται στο πίσω μέρος, με το φουτουριστικό σύστημα φωτισμού, όπου τα φώτα μαγνητίζουν τα βλέμματα ενσαρκωμένα σε μια λεπτή οριζόντια γραμμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...